Menyek az úton
Helyszín Vászoly, Béke tér
Időpont
Tartalmas nyáreste a faluház udvarán. Navratil Andrea kobozkísérettel énekel, mesél, elvarázsol.

Csángó énekek, történetek és mesék a faluház udvarán- Navratil Andrea előadói estjét június 30-án tartják Vászolyban. Közreműködik Demeter László kobozon.

Navratil Andrea (népdalénekes, tanár, mesemondó, ökológus): a Kobzos együttes és a Fonó zenekar mellett az Igriczek együttes tagja, a Duna Művészegyüttes szólóénekese, Berecz András műsorainak, valamint a Békás banda, az Eszterlánc és a Tallabille zenekarnak meghívott vendégénekese, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny felkészítő mestere. Számos népzenei rendezvény és verseny győztese, nívódíjasa, a Népművészet Ifjú Mestere, Tornalja díszpolgára.

Előadóművészi és oktatási munkájáért Honvédelemért Kitüntető Címet kapott, a Zurgó Együttessel pedig elnyerte a Bezerédj-díjat, majd a Bartók emlékdíjat, ill. a Magyar Művészetért Díjat. Előadóművészként megkapta a Természetvédelem nagykövete kitüntetést. 2016 szeptemberében az MMA Népművészeti Tagozata a magyar népművészet életben tartásáért és továbbörökítéséért végzett tevékenységéért, áldozatos közösségformáló munkája elismeréseként kitüntette az MMA Elismerő oklevelével; a táncházmozgalom érdekében kifejtett munkája és zenepedagógusi tevékenysége elismeréseként 2017 tavaszán Táncház Érmet kapott.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva