BKSE – Gyöngyös NB I-es bajnoki kézilabda mérkőzés
Helyszín Balatonfüred, Huray utca
Időpont

BKSE – Gyöngyös NB I –es bajnoki kézilabda mérkőzés.

Balatonfüreden 1957 -ben Glatz László fiatal testnevelőként megszervezte az első kispályás kézilabda csapatot.

Évtizedes megyei szereplés után a szakosztálynak a kilencvenes évek elején sikerült feljebb lépnie és rövid NB.II-es szereplés után a 95/96-os szezon után a másodosztályba jutottak fel. Ekkor Bradanovits Barnabás elnöklete és Nagy János szakmai vezetése mellett önálló kézilabda egyesület alakult Balatonfüreden.

A feljutás után rögtön második lett a csapat és osztályozót játszhattak a Cegléddel az NB.I-ért, akkor még sikertelenül. Hosszú évekig idegenben, Veszprémben és Alsóörsön játszotta a hazai meccseit a füredi csapat, mely így is mindvégig a másodosztály élvonalához tartozott, de a hőn áhított első osztály csak nem akart összejönni.

A harmadik évezred fontos változást hozott: megépült a minden igényt kielégítő, válogatott mérkőzéseknek is helyet adó Balaton Szabadidő és Konferencia Központ csarnoka. Otthonra találtak a kézisek és ennek fényes eredményeként 2007-ben a fürediek végre a Budapest Bank Férfi Kézilabda Ligában kezdhették a szezont. A biztos bent maradást követően a középmezőny stabil csapatává lett a BKSE. Mindezt 2010-ben egy Magyar Kupa bronz és ezzel együtt a nemzetközi mezőnybe való kilépés lehetősége koronázta meg. 2011-ben a KEK nyolcaddöntő után újra megmérettetheti magát a füredi kézilabda Európában, ezúttal az EHF Kupában.

Az elkövetkezendő években Egyesületünk mindig a bajnoki tabella első felében végzett. 3 bajnoki bronzérem mellett 5 alkalommal szerezte meg a Magyar Kupa 3. helyét. A bajnoki eredményeknek köszönhetően klubunk 10 alkalommal szerzett jogot a nemzetközi kupaindulásra.

 

Nyitókép: Balatonfüredi KSE

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva