Operagála Balatonfüreden
Helyszín Balatonfüred, Kisfaludy utca 1
Időpont
Az opera halhatatlan klasszikusai közül választott a hat előadó, hogy egy egész estén át szórakoztassa a közönséget a Klassz a pARTon! fesztiválon.

Fodor Beatrix, magánénekesnő, szoprán
2005-ben Verdi Alzira című operájának címszerepét énekelte a Zeneakadémián. A Tavaszi Fesztivál Mozart-maratonján Donna Annaként lépett fel. Elsősorban Mozart szerepeiben mozog otthonosan, de a koncertszínpadokon énekelte többek között Verdi Requiemjét a Wiener Musikverein-ban, Dvorak Requiemjét a grazi Styriarte Fesztiválon.

Előadások a Magyar Állami Operaházban: Xerxes, Figaro házassága, A varázsfuvola, Elektra

Bátki Fazekas Zoltán 1991-ben magánének tanári, majd 1995-ben énekművész-tanári oklevelet szerzett Szegeden, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 1997-ben kitüntetéses operaénekesi diplomát kapott a Budapesti Zeneakadémián. 1993-óta tanára a Hódmezővásárhelyi Péczely Attila Zeneiskolának. 1991-től tagja, 1999-től 2008-ig operaénekese a Szegedi Nemzeti Színháznak. 1998-óta rendszeresen meghívott vendége a Magyar Állami Operaháznak. Vendégművésze a Debreceni Csokonai Színháznak, a pécsi, a miskolci, és a győri színházaknak. Több hónapon keresztül énekelt Németországban és Hollandiában, sikerrel mutatkozott be az USA-ban.

Keszei Bori a Weiner Leó Konzervatórium magánének szakának elvégzése után a Szegedi Nemzeti Színház magánénekese lett. A Magyar Állami Operaházban 2000 tavaszán Gildaként debütált, majd 2001-től a színház ösztöndíjasa lett. Főbb szerepei: Adina (Donizetti: Szerelmi bájital), Norina (Donizetti: Don Pasquale), Melinda (Erkel: Bánk bán), Júlia (Gounod: Rómeó és Júlia), Susanna (Mozart: Figaro házassága). 2003 és 2008 között a bécsi Staatsoper szólistája, ahol számtalan kisebb szerep mellett elénekelte Az alvajáró Lisáját, Olgát a Fedorából valamint A zsidónő Eudoxiáját is. A Bánk bán Melindáját nagy sikerrel adta elő a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2006-ban és 2007-ben is.

Turpinszky Gippert Béla
Budapesten született. Gyermekkorától zongorázni tanult. Zenei tanulmányait Adorján Ilona, Kaposi Margit, Oberfrank Géza, és Kéringer László vezetésével folytatta. 2015-ben debütál Bánk bán szerepében a Kolozsvári Magyar Operában. A 2016/2017-es évadban hét újabb tenor főszerepben mutatkozik be Magyarország vidéki operatársulatainál. Így a Kolozsvári-változat után az ős-változatban, tavasszal pedig a Nádasdy Kálmán féle változatban is Bánk bán bőrébe bújik. A következő évadban a Szegedi Nemzeti Színházon kívül a Magyar Állami operaházban is találkozhat majd vele a közönség.

Harazdy Miklós
1999 óta – korrepetitor a Magyar Állami Operaházban, jelenleg főkorrepeptitor. Reptertoárja a barokktól kezdve napjaink kortárs zenéjéig terjed. Rendszeres vendége olyan nemzetközi énekversenyeknek, mint az International Singing Contest Francisco Viñas, Barcelona, Belvedere Singing Competition, Bécs, International Maria Callas Grand Prix, Athén, Mirjam Helin International Singing Competition, Helsinki.

Gazda Bence
1975-ben született Budapesten. Hat éves korában kezdett hegedülni, tizenhárom évesen felvették a Zeneakadémia előkészítő osztályába. 2002-ben diplomázott, jelenleg doktori képzésben vesz részt. Számos versenyen indult és ért el kiváló eredményt. 1998-ban a Hubay-verseny első helyezettje, 2001-ben a Mosonmagyaróváron megrendezett Flesch-versenyen lett első. Mint szóló hegedűs már számos koncerten vett részt Európa-szerte és az Egyesült Államokban. Egyetemi évei alatt több zenei műfajjal is kísérletezett, mint dzsessz, rock, funky. Ilyen “kísérlet” volt a Laokoon Csoport. Majd jött a kortárs zene – melytől kezdetben idegenkedett – de egyre jobban megszerette. Állandó „kültagja” a Sugár Miklós vezette EAR együttesnek. Annyira felbátorodott, hogy maga is írt egy darabot Plastic Industry címmel, hegedűre és hangszalagokra.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva