viharjelzés: nincs
ÉK
3 km/h
Reformkori séták Balatonfüreden
Helyszín Balatonfüred, Honvéd utca 2-4
Időpont
Történelmi séta, amelyen a romantikus hangulatú épületek megcsodálása közben érdekes történetek hangzanak el Blaha Lujzáról, Jókai Mórról vagy a híres Anna-bálhoz fűződő hagyományokról.

Reformkori Séták Balatonfüreden.

A történelmi hangulatú épületek történetein túl, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy az Arany ember című könyv legendás írójáról, Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról.

A séta során a vendégek megcsodálhatják az Anna Grand Hotelt, a Posta házat, a Horváth- Házat és a kuriózumnak számító Füredi Panteont illetve a Kossuth forrást is, ahol izgalmas legendákat hallhatnak Balatonfüred gyógyító vízéről.

A séta fényét emeli a csodás környezet, a Rózsakert, a Blaha Lujza Emlékpad, illetve maga a Balaton karnyújtásnyira való közelsége, hangulata.

Séta hossza: 1,5 km
Jegyár: 2.000 Ft

Jegyvétel: Vaszary Galéria jegypénztárában
Találkozó: Vaszary Kávézó és Kert (Honvéd utca 2 – 4.)

Séta útvonala: Vaszary Galéria – Blaha Lujza utca – Gyógy tér – Kiserdő – Gyógy tér – Tagore sétány – Vitorlás tér

Regisztráció:
balaton.guide@gmail.com email címen vagy a + 36 30 72 77 162 telefonszámon. A séta előtti napon 12 óráig várják a jelentkezéseket.

Csoportok egész évben más időpontokban is érkezhetnek, nekik kedvezményes jegyárat számítunk. Regisztrációt ebben az esetben a seta@furedkult.hu címen várják.

Bővebb információ és jelentkezés itt.

Nyitókép: pixabay.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva