Sakk emlékverseny
Helyszín Balatonfüred, Huray utca
Időpont

Dr. Dibusz László Sakk Emlékverseny

Versenykiírás

A 41 évvel ezelőtt elkezdődött Füredi Március kupa folytatásaként idén tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Dr. Dibusz László Sakk Emlékverseny. Dr. Dibusz László főorvos nem csak kitűnő játékos, hanem kiváló sportszervező is volt. Az Ő ötlete alapján kerül megrendezésre évente városunkban az amatőr játékosok és gyermekek nagyszabású versenye.

2024. évi verseny időpontja és programja

Időpont: 2024. április 20. (szombat) 09:00 óra

Helyszín: Balatonfüred Szabadidő és Konferencia Központ (Balatonfüred, Horváth Mihály u.)

A verseny rendezői: Balatonfüredi Polgármesteri Hivatal

Balatonfüredi Sport Club

Nevezés: a verseny reggelén 800 és 845 között a helyszínen, vagy előzetesen roka.gabor@t-online.hu e-mail címen.

Versenyszámok:

3 csoportban kerül megrendezésre a verseny

1. „Pöttöm” csoport: óvodások és általános iskolák 1-4. osztályos tanulóinak egyéni versenye. (A versenybíróság ezen csoportot megoszthatja kezdő és haladó csoportra)

2. Ifjúsági csoport: általános iskolák 5-8. osztályos tanulóinak egyéni versenye.

3. Egyéni verseny, itt bárki indulhat. (kivéve az I. vagy ennél magasabb minősítésűek, az amatőr jelleg miatt 1900 előpont feletti játékosok).

Ezen korlátozás nem vonatkozik az ifjúsági és szenior versenyzőkre. (Ezen esetben 2000 élőpont)

A verseny szabályai:

Valamennyi csoportban IX fordulós svájci szisztéma szerint kerül lebonyolításra a verseny. Győztes az, aki az olimpiai pontszámítás szerint a legtöbb pontot gyűjtötte. Pontegyenlőség esetén az egymás ellen elért eredmény dönt. Ha az is egyenlő, a mezőnyérték dönt.

Játékidő minden esetben 15-15 perc (zászlóleesésig).

Versenybíróság:

Vezető versenybíró: Czingler Sándor nemzetközi bíró

Tagjai: Róka Gábor B.S.C. sakk-szakosztályvezető, Dr. Perkovits Géza sakkedző

Díjazás:

Minden csoport győztese serlegdíjazásban, valamint a 1-3. helyezettek érem-tárgy, és oklevéldíjazásban, míg a 4-6 helyezettek oklevéldíjazásban részesülnek. Az egyéni versenynél serleg érem- és tárgyjutalomban részesülnek az 1-3. helyezett játékosok, illetve az egyéni verseny győztese megkapja a vándorkupát, amelyet egy évig magánál tarthat. Minden csoportnál – több díj is kiosztásra kerül. A legfiatalabb részvevő, illetve a „Pöttöm” csoport győztese különdíjban részesül. A fiúk és leányok egy csoportban küzdenek, de külön kerülnek értékelésre.

A díjakat: Balatonfüredi Polgármesteri Hivatal, a Balatonfüredi Sport Club, a Balatonfüredi Yacht Club, BÁVA Bt Serlegbolt (Veszprém) Dr. Perkovits Géza, Schuszter György biztosítják.

Az idén is az elmúlt évek sikerére tekintettel a verseny helyszínén és idejében a versenyzőknek és a kísérőknek ingyenes egészségügyi szűrést, tanácsadást rendeznek.

A verseny helyszínén büfé és étterem üzemel. Napi többféle menü ebéd igényelhető 1940 Forinttól, de természetesen mód van étlapról rendelni.

Minden sakkbarátot szeretettel várnak.

Nyitókép: illusztráció/Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva