Sárkányeledelt készíthetnek a gyerekek
Helyszín Balatonfüred, Aranyhíd sétány
Időpont
Balatonfüredre várják azokat a gyerekeket, akik szívesen készítenének sárkányeledelt. Az ifjú és bátor szakácsok szórakoztatása mellett, a szülök figyelmét azokra a kutatásokra is szeretnék felhívni, amelyek kimutatták: A konyhai munka segít a gyermekek tanulási képességeinek fejlesztésében!

Már a magyar mozikban is látható az Így neveled a sárkányodat című film újabb epizódja. A film adta az ötletet arra, hogy elképzeljék, mit ennének a sárkányok, ha a Balaton felett is láthatnánk néhányat. Egyes gyerekek azt állítják, hogy kókuszgolyóval meg lehet szelídíteni őket. Ezért most azokat az óvodásokat keresik Balatonfüreden, akik szívesen készítenének sárkányeledelt. Az ifjú szakácsok jutalma az lesz, hogy maguk is megkóstolhatják azt, amit készítettek. Ráadásul ingyen játékokat kapnak Füred Kapitánytól, a balatoni mesehőstől.

Az akció kapcsolódik a füredi Gasztro Piknik elnevezésű eseményhez, ahol elsősorban a felnőtteknek kínál kulináris élményeket a BalatoniKör, de Füred Kapitány segítségével a kicsikről sem szeretnének megfeledkezni.

A gyerekprogram része annak a felvilágosító kampánynak, amellyel a szülök figyelmét azokra a kutatásokra is szeretnék felhívni, amelyek kimutatták: a főzés segít gyermekek tanulási képességeinek fejlesztésében! A konyhai játékok fejlesztik a mozgáskoordinációt, a matematikai és szövegértelmezési ismeretek feldolgozási képességét is! Ugyanakkor erősítheti a családi kötelékeket is.

A sárkányok kedvenc süteményének elkészítése nem újdonság manapság. Legutóbb egy nemzetközi teniszversenyen járt Füred Kapitány, ahol a sportolni szerető gyerekeket jutalmazta süteményekkel és játékokkal. Munkájában smile-fejű segítők is részt vettek, akik arra próbáltak rávilágítani, hogy az online játékokon kívül is van élet! Szórakozni, nem csak a mobiltelefonnal lehet!

Mit kell tudni a balatoni sárkányokról?

Egy balatoni legenda úgy tartja, hogy a a Bakony erdejében élt egy 24 fejű sárkány. Ez a sárkány naponta 24 lányt falt fel, ha pedig nem kapta meg őket, hatalmas pusztítást végzett. Amikor a helyi hősnek, Balatonnak kedvese került sorra, a fiú úgy döntött, hogy nem engedi a sárkányhoz a lányt. A szörny erre irdatlan haragra gerjedt: hatalmas krátert vájt karmaival, amit egy forrás megtöltött vízzel – így keletkezett a monda szerint a tó. Balaton később megküzdött a sárkánnyal, 23 fejét levágta, de az utolsó fejjel együtt ő maga is a tóba esett, ott lelte halálát. Amikor a szerelme ezt megtudta, ő maga is a vízbe vetette magát – együtt nyugszanak azóta is a tóban. A helyiek a vitéz iránti tiszteletből nevezték el a tavat Balatonnak.

Helyszín: Balatonfüred, Kisfaludy Strand előtt

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva