Szirtes Edina Mókus: Vidróczki
Helyszín Balatonfüred, Kisfaludy utca 1
Időpont
Az Artisjus- és Fonogram-díjas Szirtes Edina Mókus személyéből árad az energia. A Klassz a pART-on! rendezvényén sem magát akarja megmutatni, hanem a zenét, de tudja, hogy ehhez maximálisan jelen kell lennie.

Mindennél jobban szeretné átadni, amit magával hozott: dalokat, dallamokat, gondolatokat. Úgy játszik, ahogy más az anyanyelvén beszél. Hallgatója úgy érezheti, hogy nem kitalálja a dallamokat, hanem megtalálja őket. Aki már hallotta őt koncerten, tanúsíthatja az ebből fakadó varázslatos atmoszférát.

Mókus soha nem fogy ki az ötletekből. Kiváló versfeldolgozásai és eredeti dalai után nagyszabású projektként készült a Vidróczki című etno-szimfonikus költemény. A darab főtémája a Kodály által ismert népdal, a zene pedig legalább olyan romantikusan „csörög-morog”, mint a híres betyár híres nyája a Mátrába’. A zeneszerzés álmodozás, vallja a hegedűművész-énekesnő. „Őszinte vágyakozás nélkül, önmagam kiüresítése nélkül nem születik zene.”

A Klassz a parton! koncertjén szokása szerint kiváló zenészpartnerekkel veszi körül magát, köztük az élvonalbeli ütőhangszeressel, Dés Andrással, a multiinstrumentalista Födő János Fodóval, Cserta Balázs szaxofonossal és tárogatón játszó Bede Péterrel.

Riederauer Richárd nemcsak énekesként és karnagyként, hanem évek óta zeneszerzőként is tevékenykedik, többek között a Pécsi Balett részére szerzett darabjaival vívott ki szakmai elismerést.

Közreműködik:
Heureka pop Orchestra, Vidróczki Ensemble, Szirtes Edina „Mókus”, Bede Péter, Cserta Balázs, Csurkulya József, Dés András, Födő Sándor Fodo, Szlama László

Vezényel: Riederauer Richárd

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva