Sági Ági / veol.hu | 2020.06.30. 10:00
Jobbak és biztonságosabbak lettek a fűzfői strand csúszdái
Átadták a felújított fövenyfürdői strand csúszdáit. A beruházáshoz a forrást a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közösen meghirdetett nyertes pályázatából biztosították.

A Balatoni vízicsúszdák fejlesztése című pályázatra január közepén nyújtott be pályázatot az önkormányzat, a munkák áprilisban kezdődtek. A csúszdák felújítása közel 67 millió forint támogatásból készült el – írja a veol.hu.

A felújítás során többek között kicserélték a csúszdapályákat és a vízben lévő két tartópillért. A pályatartó szerkezetet és a csúszda lépcsőházát újrafestették, az indító állványra napvédő tetőt helyeztek, hogy a kezelőszemélyzetnek árnyékot biztosítson. A csobbanó vízfelület köré új úszóstég került két fürdőlétrával és két billenőhíddal. A fejlesztéshez gépészeti beruházások is kapcsolódtak.

Fotó: Sági Ági / veol.hu

Az ünnepélyes átadáson Szanyi Szilvia polgármester megköszönte a kormány és Kontrát Károly országgyűlési képviselő segítségét, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatását.

– Egy új turisztikai attrakcióval könnyebb idecsábítani a vendégeket – mondta Szanyi Szilvia.

Magyar Márton, a Magyar Turisztikai Ügynökség projektfejlesztési igazgatóságának vezetője felidézte: munkatársaik 2019 végén járták végig a balatoni csúszdákat, és ezt követően hozták létre a felújításukat szolgáló pályázatot 700 millió forintos pályázati kerettel. A felhívásra hat pályázat érkezett, ezek közül az egyik a fűzfői.

Fotó: Sági Ági / veol.hu

– Sokkal biztonságosabb, attraktívabb, a strandolók igényeit megfelelően kiszolgáló turisztikai termék született – közölte Magyar Márton.
Kontrát Károly szerint a csúszda még vonzóbbá teszi a strandot.

– Idén arra biztatjuk a honfitársainkat, hogy inkább itthon nyaraljanak, és ehhez a Balaton kiváló terepet nyújt – hangsúlyozta Kontrát Károly.

A városvezetés bízik benne, hogy ezzel a fejlesztéssel az eddiginél színvonalasabb szolgáltatást nyújthatnak a látogatóiknak, aminek révén a strand látogatottsága tovább emelkedhet.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva