2019.08.27. 10:00
Balatonfűzfőn három darabot játszik ősszel a Petőfi Színház társulata
Ősszel három színdarabot is játszik a veszprémi Petőfi Színház társulata a balatonfűzfői Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

Az országos hírű teátrum ilyen formában még nem képviseltette magát Balatonfűzfőn, ezért is örült a felkérésnek a Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója.

– Nekünk nagyon fontos, hogy ne csak Veszprémben, hanem szerte a megyében jelen legyünk, a közönséget kiszolgáljuk. Fontosnak tartjuk, hogy az előadásaink elérjék azt a színvonalat, minőséget, amelyet megszokhattak tőlünk. Nagyon szeretnénk, ha a balatonfűzfőiek eljönnének a Veszprémi Petőfi Színházba, ez ügyben vannak olyan bérleteink, akcióink, amelyek ezt kedvezővé teszik.

Ugyanakkor gondoltunk a fiatalokra is, őket is szeretnénk bevonni a színházi életbe, ismerjék meg ezt a csodálatos miliőt – kezdi a beszélgetést Oberfrank Pál igazgató.

 

Igyekeztek úgy összeállítani a repertoárt, hogy azzal minél több embert megcélozzanak, reméli, hogy valamennyi színdarab telt házas lesz.

Szeptember 25-én Bernard Slade Jövőre veled, ugyanitt című romantikus vígjátékát tekinthetik meg a nézők. Ezt az előadást a Székesfehérvári Vörösmarty Színházzal közösen hozták létre. Váradi Eszter Sára és Keller János játszanak a darabban. Október 15-én pedig Hamu és gyémánt címmel, Cserháti Zsuzsa emlékelőadás lesz, a nézők nagy örömére.

– Fehér Adrienn csodálatos hangjával kápráztatja el majd a közönséget, a legismertebb Cserháti dalokat adja elő. Szomorúsággal tölt el, hogy egy ilyen fantasztikus adottságokkal rendelkező énekesnő olyan fiatalon elhunyt, nem kapta meg az élettől mindazt, ami neki járt volna, nevezetesen a nemzetközi karriert.

Hatalmas értéket hagyott ránk, itt lehetősége lesz a nézőknek arra, hogy elmélyedjenek újra a saját múltjukban. Manapság divatossá vált a retró érzés, nem véletlenül, hiszen ha az ember meghallja ezeket a gyönyörű slágereket, dallamokat, megjelenik előttünk a fiatalságunk, mindaz az életérzés, amire szívesen emlékszünk vissza.

November 25-én pedig Bor, mámor, szerelem címmel operettkoktélt állítottak össze, élőzenével. Oberfrank Pál szerint az operett különös igénnyel jelenik meg a közönség soraiban. Mindez egy nagyon színvonalas műfaj, mert tudni kell énekelni, táncolni, eljátszani ezeket a szerepeket. Reméli, hogy jövő tavasszal is folytatódnak a Veszprémi Petőfi Színház társulatának színdarabjai Balatonfűzfőn.

Hogy ezek mikor, és milyen előadások lesznek, egyelőre maradjon még titok, de biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek a tetszését majd elnyerik.

 

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva