2019.11.04. 17:00
Csókay András idegsebész tartott érdekes előadást Balatonfűzfőn
Egy tűt sem lehetett leejteni Csókay András idegsebész előadásán a közösségi házban, olyan sokan jöttek el. A közönség a végén felállva, vastapssal köszönte meg a népszerű orvos gondolatait a hitről, illetve képes beszámolóját a bangladesi ikerpár szétválasztásáról.

Az Élet napja rendezvényt először tartották meg a Balatonfűzfői Római Katolikus Plébánia szervezésében. Az egész napos programsorozat Csókay Andrással zárult. Idén februárban volt öt éve, hogy elhunyt szeretett kisfia, Marci, mindössze tízévesen. Fia halála után megbékélt az elmúlással. Mint ismeretes, a gyermek epilepsziás rohamot kapott a születésnapján, ráesett a medence takarójára és belefulladt az ott összegyűlt, néhány centis esővízbe. Csókay doktor talált rá Marcira, s bár próbálta újraéleszteni, már késő volt.

– Az ész hite, az teljesen rendben volt, amikor meghalt a kisfiam, csak éppenséggel ettől még depressziós voltam. A szemlélődő imádság vezetett oda, hogy bensőségesebb kapcsolatba tudtam kerülni Istennel. Ezek a misztikus tapasztalatok erősítik a szív hitét, és kihozzák az embert a legeslegmélyebb pontokból – mondta a mélyen hívő orvos.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata – Csókay András, Pataki Gergely és Csapody Marcell vezetésével – nemzetközi figyelmet kiváltó beavatkozással augusztus elején Dakkában 33 órás műtéttel szétválasztotta a fejüknél összenőtt hároméves bangladesi sziámi ikerpárt, Rabeyát és Rukayát. Csókay András képekkel és kisfilmekkel illusztrálva, hosszan beszélt a műtétet megelőző felkészülésről és magáról az ikerpár szétválasztásáról is.

Elmondta, hogy mérhetetlen nagy segítséget kaptak az emberektől szerte a világban. Érezték, hogy több millióan imádkoznak, hogy sikerüljön a műtét.

– Egy keresztény orvosnak nem a technika sikeres alkalmazása jelenti a sikert, hanem az, ha a beteg azt mondja, jobb így, mint ahogyan előtte volt. Sajnos a médiában sikeres szétválasztásról írtak, beszéltek. Ez rossz volt, mert lehűtötte az imádkozókat. Vélhetően emberek százezreit kovácsolta egybe a két beteg kislány és az értük való küzdelem. Ez óriási spirituális élmény és bizonyosság a kiengesztelődés fontosságáról, ami által működni tud a Jóisten szeretete – hangsúlyozta Csókay András, aki megemlítette, hogy hamarosan Bangladesbe utazik megnézni a két kislányt. Rukaya sajnos nem úgy fejlődik, ahogy azt remélték, érte is mindennap imádkozik a népszerű orvos.

 

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva