Kovács Erika/veol.hu | 2022.12.30. 12:00
Karácsonyi „őrjárat” a Balatonon (videó)
Télen, sőt ünnepen sem tudja elengedni a balatoni hajózást Péter és Ákos, a két sportbarát. A Fűzfői-öbölből siklottak ki karácsony másnapján kora délután egy 470-es vitorlással.

Bár a nap szépen sütött, a tó környékén délben is csak 4-5 fokot mutatott a hőmérő, a 2-3 fokos vízhőmérséklet ezúttal a megye többi részénél hidegebb mikroklímát eredményezett a Balatonnál. A kikötőben elfogyasztott forró halászlé és a megfelelő öltözék azonban jó alapot adott a téli hajózáshoz.

Fotó: Napló

Szél híján elektromotorral haladtak Balatonfűzfőtől Balatonalmádi-Káptalanfüredig és vissza a tükörsima vízfelületen, rácsodálkozva a tó szépségeire.

 

Fotó: Napló

Csend és nyugalom, néhány horgász, egy kajakos, számtalan kacsa és sirály, hattyúcsapat, a rezzenéstelen, kristálytiszta vízben jól látható kagylók és vízi növények a meder alján, mindezt szépen keretezte a part mentén lopakodó páracsík Kenese és Fűzfő között.

 

A naplemente pazar fényei felejthetetlen látványt nyújtva vetültek a víztükörre, mintegy kárpótlást nyújtva a vaksötétben történő kikötés nehézségeiért.

Fotó: Napló

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Napló

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva