A nyári égbolt távcsöves látnivalói – Nemzetközi Űrállomás
Helyszín Balatonfűzfő, Nike körút 16
Időpont
Fedezze fel a nyári égbolt varázslatos látványát a Balaton Csillagvizsgálóban: bolygók, csillaghalmazok, kettős csillagok.

A balatonfűzfői Balaton Csillagvizsgáló bemutatja a Nemzetközi Űrállomás (ISS) égi áthaladását hazánk fölött. Ez az esti csillaghullás kivételes alkalom arra, hogy a Vénuszt ragyogásában és a Marst narancsos-vöröses színében csodálhassuk meg.

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) ezen az estén éppen hazánk felett halad át az égbolton, így nagyon kedvező a láthatósága. A Vénusz fényességével ragyogva lesz látható 22:25 – 22:29 között, ahogy DNy-ról egészen magasra, a fejünk felett láthassuk. Kérjük érkezzenek korábban 15 perccel, hogy már a teraszon elhelyezkedve figyelhessük az űrállomást.

A távcsöves látnivalókban gyönyörködve megfigyelheti az elsőként felfedezett kettőscsillag, a Mizar-Alkor párost, valamint a Vadkacsa-halmaz lenyűgöző nyílthalmazát. A Messier 27 látványos planetáris köd különleges formákat ölt, az előadás során bepillantást nyerhetünk a naprendszerünk titkaiba is.

A csillagvizsgáló teraszán vagy a kupolában tartott előadáson szakértő csillagász vezetésével fedezheti fel az égi jelenségeket, és akár távcsővel is betekinthet a csillagos világba. Ha az időjárás nem kedvező, és a felhők ellepik az eget, a teremben vetített előadáson továbbra is élvezheti a csillagászati ​​témákat.

A távcsöves előadásra a jegyek ára a következőképpen alakul:

Felnőtteknek: 3.500,- Ft/fő

Diákoknak és nyugdíjasoknak: 3.000,- Ft/fő

Kérem, vegye figyelembe, hogy a foglaláshoz minimum 7 fő, maximum pedig 15 fő szükséges.

A jegyeket a Balatonfűzfői Csillagvizsgáló telefonszámán (+36 20 629 5483) vagy az csillagvizsgalo@balatonfuzfo.hu e-mail címen lehet megvásárolni.

Kérem, vegye figyelembe, hogy a helyszínen készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőség nem áll rendelkezésre.

Nyitókép: Facebook/Balaton Csillagvizsgáló Balatonfűzfő

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva