TérZene Balatonfűzfőn
Helyszín Balatonfűzfő, Balaton körút 88
Időpont
A Térzene Program célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene.

TÉRZENE

19.00 Ifj. Szerényi Béla – Zimber Ferenc

20.00 Vintage Dolls

Szerényi-Zimber duó

Ifj. Szerényi Béla és Zimber Ferenc generációjuk egyik legtehetségesebb, Junior Príma-díjas muzsikusai, akik bár a népzene szerelmeseiként lettek ismertek a szakmában, de számos más műfajú formációban is hallhatóak. Kisgyermekkoruk óta foglalkoznak a magyar népzenével. Olyan neves előadók rendszeres zenésztársai, illetve tagjai, mint Sebestyén Márta, Berecz András, az Állami Népi Együttes, a Free Style Chamber Orchestra, az Ötödik Évszak, valamint a Magyar Banda. Duókoncertjüket a közös zenei múltjukra, barátságra építik, egy erős népzenei alapon más műfajokba (jazz, világzene, más népek népzenéje) is betekintést nyújtanak a hallgatóság számára. A határokon átívelő örömzene a legmegfelelőbb kifejezés zenéjükre.

Ifj. Szerényi Béla – tekerő, tárogató, klarinét, ének
Zimber Ferenc – cimbalom

 

Vintage Dolls

A Vintage Dolls zenekar 2017 tavaszán alakult meg az 1930-as és ‘40-es évek népszerű vokál trióinak mintájára. Az autentikus swing formációt egy jazz quintet kíséri.
Előadásaikon a korra jellemző zenei világot és a megjelenésbeli elemeket ötvözve hozzák a hallgatóságot közelebb ehhez a régi, de reneszánszát élő stílushoz.
2018-ban a MÜPA XI. Jazz Showcase versenyén a nemzetközi zsűri különdíjában részesültek. 2021-ben pedig a DeeKay Records Hungary Stúdió pályázatának nyertes zenekara lettek.
A produkció az autentikus hangzáson túl, a pontosan kidolgozott megjelenésnek, koreográfiának és műsorszerkesztésnek köszönhetően, komplex zenei és színházi élményt nyújt közönsége számára. Felidézi a régi fekete-fehér filmek vidám hangulatát, ikonikus ruháit és frizuráit.
Áprilisban debütált Hungarian Jukebox című műsoruk, melynek gerincét a múlt század Magyarországának ismerősen csengő slágerei adják. Az est folyamán felcsendül majd pár magyar dal is, melyek a Vintage Dolls-ra jellemző három szólamú vokál hangszerelésben kapnak új formát.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva