Péter B. Árpád | 2023.07.07. 10:00
A vonyarcvashegyi Lidó a Balaton legjobbja
A nyugat-balatoni strandok – a keszthelyi kutyás fürdőhellyel együtt: nyolc – hatalmas fejlődést mutattak az elmúlt években, amit szakmai díjak, elismerések és minősítésként kiérdemelt csillagok özöne igazol, tavaly például a vonyarcvashegyi Lidót választották a Balaton legjobbjának.

Valamennyi helyszínen vízi és parti élményelemek sokasága szolgálja a kikapcsolódást, és ma már mindenütt van – az elmúlt esztendők kormányzati és MTÜ-s forrásait is felhasználva – például korszerű öltöző és baba-mama helyiség, de akad ingyenes wifi-szolgáltatás, Vonyarcvashegyen pedig még kerékpáros széf is.

A Diási Játékstrandon főszezonban a napi felnőtt belépő 1200 forintba kerül, míg a hétvégén 1500-at kell fizetni az élményért. A Gyenesi Lidóstrandon ugyanez a számsor így fest: 1100, illetve 1300 forint. A vonyarcvashegyi Lidón 1200, szombaton és vasárnap 1500 a tarifa, s ugyanennyit kell fizetni a balatongyöröki fürdőélményért is. A keszthelyi Városi strandon 1300-1500 a számpár, a Helikonon 800 (17 óra után 400) forint a belépti díj, a Libás strandon pedig 1100 forintot kérnek a látogatóktól.

A kutyás piknikkertben a napi belépő kétlábúaknak 700, az ebeknek pedig 500 forintba kerül.

Munkatársunk felmérése alapján – fejenként két-két palacsintával és egy-egy ásványvízzel számolva – akár 5-6 ezer forintból „megúszhat” egy napot egy négytagú család bármelyik strandon, s hasonló a pénzügyi mérleg sima lángos esetén is. Persze a fürdőhelyeken a gulyáslevestől a frissensültekig minden kapható, ez esetben legalább dupla ennyibe – de inkább jóval többe – kerül a gasztronómiai élmény egy-egy látogatás alkalmával.

Jelenleg a vonyarcvashegyi strand a Balaton legjobbja. Már kora délelőttönként is sokan érkeznek a fürdőzés élményéért

Ettől függetlenül a strandidő beköszöntével egyre többek választják kikapcsolódásuk helyszínéül a zalai Balaton-partot, ahol élmények, programok özöne várja a pezsgésre vágyókat. S kis – teljesen ingyenes – sétával a magyar történelem fontos momentumai, eseményei is megismerhetők – például templomokban, köztereken, parkokban.

Forrás: zaol.hu

Nyitókép: Szaniszló Hajnalka

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva