likeBalaton.hu | 2021.09.02. 12:00
Jubileumi tűzoltóverseny lesz Balatongyörökön
Ámulattal nézed a szirénázó tűzoltóautókat, csodálod a tűzoltók hősies munkáját? Gyere és nézd meg, hogyan versenyeznek Balatongyörökön!

Tíz évvel ezelőtt indult útjára az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság, amelynek azóta is állandó szervezői és szereplői a Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.

Az idei évben a tizedik alkalommal kerül megrendezésre a bajnokság balatongyöröki fordulója, amely 2021. szeptember 11-én lesz Balatongyörökön, a Parti sétányon.

A versenysorozatban az ország nyolc különböző pontján zajlanak a versenyek, évente más-más helyszínekkel, de Balatongyörök – mint a bajnokság egyik kiindulópontja – minden évben otthont ad egy-egy futamnak.

A bajnokság fő célja, hogy az ország mentő tűzvédelmét alkotó szervezetek csapatai versenyszerű keretek között mérhessék össze felkészültségüket egy olyan versenyszámban, melynek hagyományai a hivatásos-, az önkormányzati- és létesítményi tűzoltóságok, továbbá az önkéntes tűzoltó egyesületek tekintetében is azonosak.

A bajnokság és ennek részét képező versenyeken három kategóriában lehet indulni:

a.) „Modern” vagy korszerű kategória (ahol a csapat lehet férfi, női vagy vegyes, azonban az általuk használt motor korszerű, azaz Rosenbauer FOX; Ziegler Ultra Power, Ultra Leicht; Metz FP 8/8; Magirus PFPN 10- 1000 stb. a nyugati szférából)

b.) ,,Férfi Retro” kategória (ahol az általuk használt motor a T/S 8/8; T/D 8/8; Polonia M 8/8 P05; stb. a volt keleti szférából kerül ki.)

c.) ,,Női Retro” kategória ahol a csapat kizárólag nőtagokból áll (ahol az általuk használt motor a T/S 8/8; T/D 8/8; Polonia M 8/8 P05; stb. a volt keleti szférából kerül ki.)

Nyitókép: pixabay
Forrás: katasztrófavédelem.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva