2020.03.19. 19:00
Még vécécsészét is találtak a szemétszedők Balatongyörökön
Hihetetlen dolgokat is találtak a szemétszedők a Szépkilátónál. Kinek juthatott eszébe pont ott eldobni az olajos kannáját vagy egy vécécsészét?

Közel huszonöten gyűltek össze szombaton a szokásos tavaszi szemétszedésre, melyet 2001-ben a Balatongyöröki Ifjúsági Egyesület és a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár indított el.

– Az akció célja a szemléletformálás, annak tudatosítása, hogy saját környezetünk megóvása érdekében elsősorban mi tehetünk a legtöbbet, és nem csak felülről, önkormányzattól, államtól kell várni a megoldást. Apró lépéseket mi is tehetünk és jó példát mutathatunk másoknak.
A szemét vonzza a szemetet, ha valaki tiszta környezetet lát maga előtt, az tudja, hogy ott ez az elvárt norma, hogy nem „illik” a szemetet eldobni. De a leghatékonyabb, ha megszólítjuk azt, akit szemetelni látunk, és megkérjük, hogy ne tegye, mert itt nem szokás – emelte ki Villányi Éva, a kulturális intézmény igazgatója.

Szépkilátó környékét is rendbe tették Fotó: Keszey Ágnes

Most a Szépkilátónál, az erdő szélén és a Római forrásnál tisztították meg a területet. Főleg papírzsebkendőt, csikkeket, sörös dobozt, műanyag palackot szedtek össze, de találkoztak vécécsészével, műszaki eszközzel, csempével, olajos kannával is.

Nézd meg képeinket a Szépkilátóról:

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva