Mészáros Annarózsa | 2021.09.25. 11:00
Őszi napfényben fürdik a Balaton
Szeptember utolsó hétvégéje igazán naposnak ígérkezik. Szedjétek elő a kiránduló felszerelést és irány a Balaton valamelyik kilátója.

Ebben a balzsamos őszi időben mi a balatongyöröki Bél Mátyás kilátót vettük célba, amely kezdő túrázóknak, hobbi kirándulóknak, sőt apró talpú emberkéknek is kitűnő választás. Gyalogosan, bringával, autóval is könnyen megközelíthető a Bélapi pihenő. Itt játszótér, tűzrakóhely is található.

 

Nagyjából 70 méteres szintkülönbséget kell legyőznötök a 800 méteres sétán felfelé, 20-25 perc alatt akkor is felértek, ha útközben minden információs táblát elolvastok a Boroszlán-tanösvényen. A sárga kereszt, majd a sárga háromszög jelzést kövessétek, míg elértek a Garga-hegy tetején álló kilátóhoz.

Útközben megfigyelhetitek, ahogyan egyre feljebb értek a domboldalon, miként változnak a növények, a csípős hajnalok a ritkásabb részeken már sokszínűvé festették a leveleket. A csúcsra felérve vár a kilátó, ahonnan pompás panoráma nyílik a Balatonra, a Szent György-kápolnára, a Badacsonyra és a Szent György-hegyre is. A késő délutáni időszakban az elnyúló árnyékok különleges hangulatot adnak az erdő fáinak és a település présházainak, szőlőinek.

 

A Balaton és a környéke nem csak nyáron ad rengeteg élményt, hanem így ősszel is. Fedezd fel te is a magyar tenger adta gyönyörűségeket!

Lapozd végig galériánkat és merülj el a őszi napsütésben!

 

 

Balatongyöröki kétnapos ajánlónkról itt olvashatsz, hogy mi mindent csinálhatsz, akkor is, ha nincs strandszezon!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva