Mihály Szilvia | 2018.11.02. 12:00
Ötcsillagos szállások - Jurták a Balaton-parton
Balatongyörök szőlőhegyén, Becehegyen egy különleges szálláshelyre bukkantunk. Jurták várják a domboldalon a pihenni vágyókat.

A jurták az ősi tudás intelligenciáját hordozzák magukban. Különlegesek és szokatlanok a mai rohanó világban, Balatongyörök határában is rácsodálkoznak a helyiek és a kirándulók, nem is sejtve, hogy egy modern, luxus üdülőkomplexumot látnak.

A Becehegyi környezet, a balatoni panoráma, a madarak csicsergése itt már önmagában megnyugtató érzés, de ha belépünk a jurták egyikébe, még inkább átjár bennünket a nyugalom érzete.

– Ez nem véletlenül van így – tudjuk meg a tulajdonostól, Mag Mihálytól.

– A jurták kör alakjának köszönhetően egészen különleges bennük az energiaáramlás. Már belépéskor szembetűnő, hogy alacsonyabb az ajtónyílás, mint egy átlagos ember magassága. Őseink tudatosan építették így a bejáratokat, hogy lehajtott fejjel lépjünk át a küszöbön, alázattal és tisztelettel. Az ősi tudás mintájára épített jurták 5 csillagos kényelemmel vannak ellátva, modern, kényelmes ágyakkal és fürdőszobával vannak berendezve. Fűtésükről, hűtésükről mobilklíma gondoskodik.

Fotó: Mihály Szilvia

A kör alakú ágy és a berendezés is a belső békét és energiaáramlást hivatott szolgálni. A helyszín, épp ennek a kör alakú formának köszönhetően a nő és férfi, a yin-yang kettősének kör alakú összefonódását mutatja meg, elősegítve az egységélményt, javítva a párkapcsolatok minőségét.

Fotó: Mihály Szilvia

A jurtáknak nincs ablaka, de tágas és világos lakhelyek. Az ajtón kilépve ébredés után alattunk terül el a Balaton, este lefekvés előtt ragyognak felettünk a csillagok. Ahogy az itt pihenők megfogalmazzák, a jurtákban együtt élünk a Földanyával.

Valóban, az erdők, a szőlő és a Balaton illata, az ezerszínű ősz, a madarak és a szélben susogó falevelek hangja elfeledteti velünk a mai rohanó világot és a hétköznapi stresszforrásokat. Eszünkbe sem jut, hogy hiányozna a tévé, hiszen ezerféle valódi, természetközeli élmény ér bennünket.

Ha valakinek ez a nyugalom túl egyhangú lenne, nekik külön kirándulásokat is szerveznek. Részt vehetnek a Csodabogyós barlang extrém túráján, lőhetnek, de hőlégballonnal is repülhetnek a Balaton felett. A nyugodtabb pihenésre vágyók végigsétálhatnak Pele apó tanösvényén, vagy a közeli Szépkilátónál gyönyörködhetnek a kilátásban.

Nézze meg képeinket a különleges jurtákról:

Készítette: Mihály Szilvia

Nézd meg, milyen elképesztő dolgokat hagyunk a szállodákban!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva