Györöki Nyári Tárlat – Szabó Tamás kiállítása
Helyszín Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 29
Időpont
Szabó Tamás Munkácsy-díjas magyar szobrászművész a Magyar Művészeti Akadémia tagjának kiállítására a a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtárban.

Fedezze fel Szabó Tamás Munkácsy-díjas szobrászművész lenyűgöző munkáit a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtárban! Ismerje meg közelebbről a magyar művészet egyik ikonikus alakját, aki nemcsak szobrász, de grafikus és festő is.

Kiállítás-megnyitó: 2023. július 22. 18:00 órakor

Szabó Tamás készítette a Berta Bulcsu író mellszobrát Balatongyörökön.

Szabó Tamás (1952, Budapest) szobrász, grafikus, festő. A Magyar Iparművészeti Főiskola üveg szakán végzett 1979-ben. 2005 óta tagja a MORPH szobrászcsoportnak. Kezdetben kisplasztikákat, rajzokat készített, a nyolcvanas évek közepétől azonban számos köztéri szoborra, emlékműre kap megbízást.
Olajképei, grafikái vagy vegyes technikájú kompozíciói gyakran szobraihoz készült előtanulmányok. Műveinek központi motívuma az emberalak, különösen a fej, az arc. Szobrászatában az anyag tisztelete, a kivételes mesterségbeli tudás olyan érzékenységgel párosul, amely kisplasztikáit „érzelmekkel telített mágikus objektumokká” transzformálja. 2005 óta készíti úgynevezett „szegecses” szobrait, melyeket színez is.

A tárlat 2023. július 22. és 2023. augusztus 2. között tekinthető a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár nyitvatartási idejében.

Nyitókép: lakastarlat.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva