JazzFiesta - Záró buli: blues est
Helyszín Balatongyörök, Kossuth Lajos utca
Időpont
Ha csütörtök, akkor JazzFiesta! A nyári szezonban minden héten jazzkoncertekkel várjuk a műfaj kedvelőit a Kossuth utcában, a műemlék templom alatti kis téren, karnyújtásnyira a Balaton-parttól.

Fellépők:

Augusztus 1 – Boogi woogi:

  • Zsemlye Veronika Quartett

Zsemlye Veronika énekesnő stílusát nehéz műfaji keretek közé szorítani. Zenei világát egyszerre határozza meg a finom, visszafogott swing és a romantikus hangvétel. Legnagyobb hatással a vokális swing előadók valamint Stacey Kent és Lara Fabian volt rá.)

  • MR. Firehand (Dániel Balázs) – Boogi-woogi show közreműködik Pleszkán Écska

Dániel Balázs nemcsak a legvirtuózabb magyar boogie woogie zongorista, hanem egyúttal a műfaj magyarországi nagykövete. A fiatal tehetség – művésznevén Mr. Firehand – hazai sikereihez elismert külföldi fellépések társulnak. Rendszeresen koncertezik Európa szerte, sőt már az Amerikai Egyesült Államokban is turnézott.

A Dániel Balázs Trió „negyedik” tagja Pleszkán Écska. Az énekesnő érces és dögös énekhangja kitűnő párosítás a Trió lendületes és energikus előadásmódjához. Egyedi stílus, egyedi hang, egyedi formáció! Écska különleges énekhanggal nyűgözi le közönségét, melyhez izgalmas megjelenés is társul, így garantáltan emlékezetes előadást láthat és hallhat a közönség.

Augusztus 8 – Zenélő polgármesterek:

  • Mayors’ Band & Friends
  • Nagy Ádám

Augusztus 17 – Záró buli

  • 20.00 Rambling Blues Band

A zenekar stílusa elsősorban a ’20-as, ’30-as évek Amerikájának akusztikus népzenéjén alapul, ami ugyanis rendkívül sokrétű – a country blues-tól kezdve a ragtime blues, mississippi vagy delta blues is mind ide tartozik. Minthogy azonban e stílus egyáltalán nem volt ismert hazánkban, céljuknak kiáltották ki, hogy az ország lehető legtöbb részére elmenjenek zenélni, mintegy hiánypótlásként megmutatni a “gyökereket”, valamint hogy a blues zene milyen változatos, sokszínű is tud lenni.

  • 21.30 Blues B.R.Others Show

A kilenctagú együttes repertoárjában főként a nagysikerű, már-már legendássá vált Blues Brothers című film betétdalai hallhatóak, hasonló karakterű, kedvelt, táncolható számokkal kibővítve. A blues, funky, soul, jazz stílusokból merítve igyekeznek a dalok ötletes, színes feldolgozásával is népszerűsíteni az igényes élőzenét.

Kiemelt kép: pexels

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva