Muzikális bestiák – Bősze Ádám előadása
Helyszín Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 29
Időpont 2024. jún. 14. 18:00 - 19:30
Az Art Piknik beszélgetés- és előadássorozatunk következő vendége Bősze Ádám zenetörténész, aki legújabb, Muzikális bestiák címet viselő előadássorozatának első részével érkezik.
Időpont: 2024.06.14. (péntek) 18.00 óra

helyszín: Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár – Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 29.
A zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk a zenetörténész legújabb sorozatában. Manókról, tündérekről, gonosz és jó szándékú bestiákról, az ókortól napjainkig megírt alkotásokban megjelenő fenevadakról, tüneményes jelenségekről. Operák fő- és mellékszereplői, szimfonikus művek ihletői, varázslatos kreatúrák ők, akik – ha úgy hozza a sors – a való világban is megjelennek.
Boszorkánykonyha
Van-e boszorkány a Macbethen túl? Hogyne lenne, nem is egy! Nem beszélve arról, hogy az operairodalom mellett a tisztán hangszeres zenében is előbukkannak. A 19. század első fele, a koraromantika zeneszerzői különösen vonzódtak e földöntúli lényekhez, akik közül e borzongató világ legvonzóbb és legijesztőbb képviselőivel ismerkedhetünk meg most sokféle muzsikán, színes ábrázolásokon és izgalmas elbeszéléseken keresztül.
Rendezvényeinken kép-és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A felvételek az önkormányzat által kiadott újságban, valamint a szervező intézmények weboldalain, közösségi médiás felületein felhasználásra kerülhetnek. Az adatkezeléssel kapcsolatban részletes tájékoztató a helyszínen elhelyezett közleményben található.
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!
:
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva