2019.09.07. 06:00
Dübörög a Balaton Boat Show
Ezen a hétvégén rekordszámú hajó és kiállító vesz részt a Balaton Boat Show-n a balatonkenesei Marina Portban. A szervezők ide várnak mindenkit, akit érdekel a hajózás, legyen akár profi vagy amatőr.

A Boat Show műfaja tulajdonképpen hajókiállítás, de a kiállított járművek jelentős része meg is vásárolható. Nagyon sok emberre számítanak a szervezők szeptember első hétvégéjén. Egyre nagyobb hajókat lehet látni, nem ritka a 45-50 lábas sem. Végignéztem az összeset, nehéz lenne választani, annyira gyönyörűek. Hatalmas vitorlások, yachtok, elektrojetek – ez utóbbi ráadásul ki is próbálható. A nézelődő emberek minden hajóra felmehetnek, be lehet járni a kajütöket, de ha csak simán üldögélni szeretnénk a feldélzeten, hogy kipróbáljuk a fílinget, akkor sincs semmi baj, kedves, jóképű egyenruhás hajósok segítenek benne.

Az a bizonyos fíling…

A gigantikus vízijárművek mellett üdítő látvány volt számomra néhány kalóz, pár evezős csónak, illetve néhány 25 lábas balatoni túrahajó, ezek is mind-mind a vevőikre vártak.

Nem csak hajót lehet itt nézni/vásárolni, hanem gyakorlatilag bármit, ami hajózással kapcsolatos, a papucstól és a vitorlavászonból készült táskáktól egészen a külmotorokig, elektromos wakeboardokig vagy hiperszuper hajós távcsövekig. Jártamban-keltemben még hajókat ábrázoló festményeket is láttam.

Így néz ki egy elektromos wakeboard

Szombatra és vasárnapra érdekes pódiumbeszélgetésekkel is készülnek a szervezők. Belépőjegyeket a helyszínen lehet vásárolni, mindenkinek ajánlom, akit kicsit is mozgat a vízi közlekedés kérdése.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva