2019.06.30. 21:55
Felkavarta az állóvizet a Balaton Fesztivál
Idén is felforgatta Balatonkenesét, a szó jó értelmében a Balaton Fesztivál, amelyet június 27-től, csütörtöktől rendeztek meg a Széchenyi parkban.

Négy nap, ízek utcája, juniorszínpad, nagyszínpad, Balaton: a vasárnapig tartó forgatag rengeteg élményt, kalandot és szórakozást kínált az érdeklődőknek. A fesztivál első napján rögtön belevágtak a közepébe a szervezők, és fergeteges DJ-partit varázsoltak a Balaton északi partjára. A fesztivál nagyszínpadán Aaron Wise, Lauer, Antonyo és Hamvai PG pörgette a lemezeket, a nyári diszkóhangulat a Balaton-parton pedig maradandó élményekkel gazdagította a fesztiválozókat.

A színpadi programok között a lendületes és professzionális Bagi Péter műsorvezető, házigazda szórakoztatta és informálta a fesztiváltömeget. A pénteki nap a rock jegyében telt. Az esti koncerteket az LGT Emlékzenekar indította útjának, amit Tömör István, Balatonkenese polgármesterének köszöntője követett.

– Bízom benne a szervezőkkel együtt, hogy olyan programot tudunk biztosítani, ami mindnyájuk ízlését kielégíti, táncolni, énekelni fognak, és jól fogják érezni magukat. Néhány napig tart ez a fesztivál, ám a nyár még hosszú, úgyhogy ajánlom önöknek, hogy jöjjenek Balatonkenesére, ismerjék meg településünket, az itt élő békés, barátságos, vendégszerető embereket – mondta el a fesztivál hivatalos megnyitóján Tömör István polgármester.

A köszöntő után pedig felzengett a Lord együttes Balatonkenese színpadán, akik már-már hazajárnak a településre a fesztiválozók legnagyobb örömére.

Szombaton retró parti tematikával hajnalig rophattuk a táncot a Betty Love, Krisz Rudi, az UFO, a Kozmix, az Ámokfutók és DJ Náksi segédletével. A fesztivál zárónapján már egy másfajta táncnak jutott főszerep, a rockabilly zenekarok hoztak elképesztő hangulatot a Balaton Fesztiválra.

A 71-es út túloldalán a juniorszínpadon péntektől vasárnapig a Kiskalász zenekar, a Hahó együttes és a Varnyú Country szórakoztatta a legkisebbeket, de helyi csoportok is felléptek a délutáni órákban, valamint táncház és kézműves foglalkozások is tarkították a repertoárt.

A Balaton Fesztivál hatalmas területén rátalálhattunk az ízek utcájára is. Végeláthatatlan hosszúságú food truck konvoj várta az éhes-szomjas vendégeket, különleges italokkal és ízletes ételekkel. A quesadillán át a vegán óriás palacsintáig mindenféle étkeket kóstolhattak az arra tévedők.

Az ingyenes, idén harmadik alkalommal létrejött Balaton Fesztivál feledhetetlen nyitánya a balatonkenesei nyári szezonnak.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva