Sági Ági | 2019.08.14. 08:00
Hajó- és autómatuzsálemek a Balatonnál
21 éve rendezik meg a Tabu Oldtimer Vitorlás Kupát, amely tradicionális fahajók túraversenye. Mint minden évben az eseményt idán is az augusztus 20-a előtti szombaton tartják. A hajók a Balatonkenese - Balatonaliga – Balatonkenese – Balatonalmádi – Balatonkenese útvonalon versenyeznek.

— A nyolcvanas években a München melletti Starnbergi-tóra hívtak meg egyszer, egy régi hajók versenyére. Nagyon elegáns rendezvény volt, látszott, hogy hatalmas presztízse van ott ezeknek a hajóknak, az ilyen versenyeknek. Itthon akkor még ennek nem volt hagyománya, de mára a Balatonon is nagy tisztelet övezi a régi hajókat. 21 éve találtam ki ezt a versenyt, hogy a régi hajóknak találkozási lehetőséget biztosítsak – mesélt a likeBalaton.hu-nak Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

Fotó: hunsail.hu

A versenyt a szervezők 2017 óta Bujtor István emlékére ajánlják fel. A koszorúzással egybekötött megnyitón részt vesz a színész legenda özvegye, Bujtor Judit is, a ceremóniát Balatonfüreden, augusztus 16-án 11 órakor a Bujtor István szobránál tartják.

A régi idők hajói mellett az eseményen a veterán autók is szerepet kapnak, a program társrendezvénye a „Klasszikus autók a Balatonnál”, melyet a verseny előtti pénteken tartanak. A veterán autók felvonulása a megnyitót követően indul. Az old timerek Tihany, Dörgicse és Alsóörs érintésével térnek vissza Balatonkenesére.

Fotó: tabuteam.hu

— Körülbelül húsz autó vonul majd fel, köztük tíz old timer Mercedes cabrio, de lesz Rover és BMW is. Több helyszínen is lehetőséget biztosítunk az érdeklődőknek, hogy tüzetesebben megnézzék az autókat. A megnyitó után Füreden lesznek körülbelül fél egyig, aztán Tihanyban az echo parkolóban körülbelül fél háromig, 17 óra körül Alsóörsön a Sirály parkban, aztán 18 óra 30 körül Balatonkenesén. Itt, a Kenese Marina Portban lesz majd a veteránautó záró és a Tabu Kupa díjkiosztó rendezvénye is – tette hozzá Kollár Lajos.

Ha pénteken kigyönyörködték magukat a veterán autókban, ne hagyják ki a szombati veterán hajókat se, a szervezők két nézőhajót is vízre bocsátanak majd, így a versenyt akár testközelből lehet élvezni.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva