vitorlazasmagazin.hu | 2021.08.29. 16:00
Hamarosan kezdődik a Balaton Boat Show
Rengeteg újdonságot, vízi és parti látnivalókat, felejthetetlen időtöltést ígér az idei Balaton Boat Show. A Balatonkenesén 2021. szeptember 3-5. között megrendezésre kerülő rendezvényen a korábbinál nagyobb területen várják azokat, akik érdekelődnek a hajózás és a vízi sportok iránt.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarország egyetlen vízi és vízparti hajókiállítása, a Balaton Boat Show, amely felhőtlen kikapcsolódást ígér szeptember első hétvégéjére. Az egyedülálló kikötői hangulatban felsorakoznak a nemzetközi és magyar gyártók és forgalmazók legkorszerűbb hajói, legyen szó elektromos meghajtású és széllel “működő” hajókról, de bármilyen más vízi eszköz számára remek alkalom a bemutatkozásra. A vendégek pedig itt ismerkedhetnek meg az újdonságokkal is. A vitorlás és elektromos hajók, kiegészítők és felszerelések nézegetése mellett például jelentkezhetnek a BMW autók és motorok tesztvezetésére, sőt: akár csobbanhatnak egyet a Balatonban is.

Balaton Boat Show Fotó: Glódi Balázs

Balaton Boat Show
Fotó: Glódi Balázs

Persze nemcsak hajók, hanem szinte minden, a hajózáshoz köthető egyéb dolog is “fellép”: technológiai újdonságok, különböző ruházatok, kellékek, így például vitorlák. A szervezők azért is tekintenek hídként a rendezvényre, mert a Balaton Boat Show kitűnő alkalmat teremt azoknak is a hajózással való ismerkedésre, akik eddig kevésbé érdeklődtek iránta, vagy éppen nem tudták, hogyan kezdjenek hozzá.

Annak érdekében, hogy mindenki jól érezze megát, és ne csak egy hajókiállításról legyen szó, a szervezők kibővítették a rendezvény területét, és a látogatók igénybe vehetik a szomszédos Hotel Marina-Port parkját is. Itt Beach Bár és Grillterasz szolgálja a kényelmet, a kikötői hangulat mellett a nagy vízparti park és a fürdőzési lehetőség is adott a látogatóknak.

A legfiatalabbakra is gondolt a rendezőség: ők a gyerekszigeten játszhatnak és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Balaton Boat Show, Balatonkenese
Fotó: Glódi Balázs

A kiállítás exkluzív autós partnere idén is a BMW Leier Autó, akinek a neve szorosan összekapcsolódik már a hajózással és a Balatonnal. Az autós cég felvonultatja a teljes modellkínálatát, az elektromos meghajtású autók mellett az érdeklődők a BMW motorokkal és Mini Cooper modellekkel is megismerkedhetnek, sőt ki is próbálhatják azokat egy tesztvezetés keretében. Az autós részleg színfoltjai lesznek a lakóautók is melyből több cég is bemutatja kínálatát.

Rápolthy Edit, a rendezvény igazgatója szerint a kiállítók is vonzónak tartják, hogy a szervezők az új helyszínek bekapcsolásával még inkább összekötötték a vízi és parti időtöltést, mivel így a hajók megtekintése mellett a kikötői hangulatot is teljes egészében átélhetik a látogatók.

Jól mutatja ezt, hogy alig egy hónappal a kezdés előtt a vízi kiállítási helyek már beteltek, már csak a parton van hely a kiállítók számára.

A szervezők arra számítanak, hogy a “másik” oldal is kitesz magáért, azaz látogatók száma minden eddiginél magasabb lesz.

Forrás: Vitorlazasmagazin.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva