2019.03.14. 14:00
Megválasztották Kenese borát
Két nagy arany elismerést osztottak ki a kelet-balatoni medence hagyományos borversenyén hétvégén.

A Kelet-Balatoni Borrend kilencedszer szervezett borversenyt, amelyre közel nyolcvan termelő 136 bormintát küldött be. Győrfi Károly, a borrend elnök-nagymestere elmondta, a borbírálaton a teljes kelet-balatoni medence képviseltette magát, így balatonalmádi, sólyi, péti, enyingi, lepsényi kertbarát egyesületek több tagja, valamint kenesei, fűzfői, balatonfőkajári és világosi gazdák is nevezték boraikat.

A 136 bormintát négy bizottságban tizenhatan bírálták el Fotó: Győrfiné Virág Irma

Az értékelést négy bizottságban tizenhatan végezték Győrfi Károly vezetésével, a grémiumba idén több tag is más tájegységről érkezett.

A bizottság két borásznak ítélt nagy arany elismerést. Öcsi Gyula 2018-as saszlájával, míg Kürthy Lajos kékfrankos-zwei­gelt cuvée borával érdemelte ki a díjat.

A borversenyen ezúttal is megválasztották Balatonkenese város idei borát. A rangos cím birtokosa Demkó Zsolt gazda lesz 2018-as évjáratú Irsai Olivér borával.

A bírálóbizottság a fenti elismeréseken túl 26 arany, 57 ezüst, 29 bronz, valamint további 24 dicsérő elismerést osztott ki.

Győrfi Károly elmondta, a borok értékelésekor azt tapasztalták, a korábbi évekhez képest jobb eredményeket értek el a rozék és a vörösborok.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva