Misztrál Együttes koncert és megemlékezés 1848 tiszteletére Balatonkenesén
Helyszín Balatonkenese, Kossuth tér
Időpont
Telefonszám
Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc évfordulójának tiszteletére szervezett rendezvény záró mozzanataként a Misztrál Együttes ad koncertet.

A Misztrál Együttes koncertje 18:00-kor kezdődik, a programmal kapcsolatban pedig az alábbiak olvashatók a közleményben:

A Madár, Fiaihoz március 15-i ünnepi műsor:

„Mikor a majdani költő – Petrovicsék Sanyikája – először sírt bele a kiskőrösi, s vele a nagy magyar éjszakába, egy olyan országba érkezett meg, amelynek nemcsak Nemzeti dala nem volt még, hanem Himnusza sem, Szózata sem. Éjszaka volt, kevéske fénnyel – csillagokéval, lidércekével – és sok-sok sötétséggel.

Mégis: már virradni készült. Különös módon szinte egyszerre fogant meg Kölcsey lelkében a Himnusz és Hrúz Mária méhében Petőfi.

Megszületett Petőfi, aztán a Himnusz is. Aztán a Szózat, aztán a Nemzeti dal – aztán 1848-49 magyar forradalma és szabadságharca, amelyben nem sokaság, hanem lélek s szabad nép tett csuda dolgokat.

Addig is volt, hogyne lett volna magyarság és Magyarország. De nemzet és haza – amely mindnyájunké – csak azóta van itt, a Kárpátok ölén.”

/Recenzió a Piros és fekete című, a magyar költészetből válogató kötethez/

… műsorunkat ennek szellemében állítottuk össze, s ezzel szeretnénk tiszteletünket kifejezni az 1848-49-es szabadságharc előtt …”

A belépés díjtalan.

A nap programjai:

Március 15. 10.00 óra – Kossuth Lajos tér
Az ünnepség szónoka: Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke
Az ünnepi műsorban közreműködnek: a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde, a Pilinszky János Általános Iskola és AMI, a Pilinszky Irodalmi Színpad, a Szivárvány Népdalkör, a Pannónia Citerazenekar és Kurkó József színművész.
Az ünnepség után a közeli Balatonkenesei Tájházban kiállítás nyílik: „50 éve kezdtük – Ünnepeljünk együtt” címmel. Köszöntőt mond: Vér Lászlóné.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva