2018.08.07. 19:05
A cirkuszi állatok titkos élete
Elefántok, oroszlánok, tevék, zebrák, zsiráfok, több mint 100 idomított állat él a Magyar Nemzeti Cirkuszban, és járja az országot a társulattal. Benéztünk a kulisszák mögé és levideóztuk, hogyan él ez a különleges állatsereglet Balatonlellén.

Egy órával az előadás kezdete előtt érkeztünk a Magyar Nemzeti Cirkusz bejáratához, ahol már akkor elég sokan várakoztak arra, hogy bejuthassanak a cirkuszba. Izgatott gyerekek és szüleik ácsorogtak a cirkusz előtt. A műsor nagyon népszerű, és mindig szép számú nézőközönség gyűlik össze, pedig sok előadás van. Az ifj. Richter József vezette cirkusz vasárnap kivételével minden este várja a vendégeket, július 02-tól augusztus 25-ig Balatonlellén.

A népszerűség nem csoda, hiszen a Richter család már régóta bizonyítja rátermettségét, 2018-ban pedig a cirkuszművészek Oscar-díját vehette át Ifj. Richter József és csapata Monacoban. Az Arany Bohóc-díj mellett a Richter csoport 3 Különdíjat és a Közönség díjat is hazahozta. A szakmai zsűri elmondása szerint ennyire magas színvonalú állatszámot és akrobata produkciót még nem látott.

Az előadás valóban lenyűgöző, van amikor elefántok, zebrák, tevék együtt vannak a manézsban. De mellettük még több oroszlán, zsiráf, ló, póni is helyet kap a műsorban. Ennyi állatról megfelelően gondoskodni nagy kihívás, és Ifj. Richter József fontosnak tartja, hogy minél több embernek megmutassa, az állatok jól érzik magukat, és megfelelő körülmények között élnek a cirkuszban.

Az állatok már hozzászoktak a rivaldafényhez, ez az elefánt is szerepelni akart.

A cirkuszban két zsiráf is lakik, akiket nagyon szeret a közönség.

A cirkusz legveszélyesebb műsorszámai közé tartozik az oroszlános produkció, amelyben 8 oroszlán szerepel egyszerre.

A cirkusz legújabb lakója egy guanakó.

Tudósító: Fenyő Zsuzsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva