Góz Lilla/ Sonline.hu | 2021.11.30. 16:00
A világ legjobbjai között díjazták a balatoni pitypangos bonbont
Bronz minősítést kapott az angliai világversenyen Földes Csilla. A balatonlellei csokoládékészítő pitypangkrémes bonbonja elnyerte a szakmai zsűri tetszését.

Több ezer finomság közül választották be a legjobbak közé a balatoni bonbont.

Szarvasgombás, gyömbéres, kökényes, pálinka­krémes vagy éppen borzselés bonbon is készül Földes Csilla balatonlellei műhelyében.

A napokban nagyobb cégeknek készít alkoholos bonbonválogatásokat. Az arany-kék és piros színben pompázó édességek nem csak finomak, hanem szépek is. Az első bonbonjait a családja tesztelte évekkel ezelőtt, és pillanatok alatt elfogytak. A lellei fiatalasszony ötödik éve dolgozik rendületlenül.

A kereskedőből lett csokoládékészítő már több díjnyertes édességgel dicsekedhet
Fotó: Sonline.hu

A rumos-meggyes 2018-ban, a mexikói kávés és az aszalt szilvás-marcipános 2019-ben lett bronzérmes, s külön dicséretet kapott a szarvasgombás és a mangó-passiós bonbon egy nemzetközi megmérettetésen.

A napokban pedig a pitypangos bonbonja bronz minősítést kapott az Academy of Chocolate angliai világversenyen. – Magam készítem a pitypangszirupot, a hozzávalót a gyermekem szedte nekem – mutatta Földes Csilla a mézszerű aranyló folyadékot, amiből a különleges töltelék készül.

Pitypangból készített tölteléket
Fotó: Pixabay/Monika Smigielska

Elmondta, hogy olvasott a növény jótékony hatásairól és így jött az ötlet, hogy ebből készítsen tölteléket. Büszke arra, hogy ötven ország több ezer csokoládéja közül bonbonja érmes minősítést kapott a szakmai zsűri véleménye alapján.

Újabb verseny

November végén zárul egy másik nívós verseny, amelyre ugyancsak nevezett különleges bonbonjaival a balatonlellei édességkészítő. Földes Csilla egyre több időt tölt műhelyében. Újdonsággal is készül az ünnepre. Azt tapasztalja, hogy a jó minőségű csokoládéból készült kézműves bonbonok egyre népszerűbbek, de a táblás csokoládékat is sokan keresik.

Forrás: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva