likeBalaton.hu | 2022.11.22. 10:00
Bajba került a horgász a ködben – a vízimentők segítettek
Mentőmellény sem volt nála! Bajba került a horgász a nagy ködben, de a vízimentők kimentették.

A bejelentés szerint a Balatonlelle Virág Strand előtti vízterületen egy horgász a leszálló köd miatt került veszélybe. A horgász egy Kalóz típusú kisméretű vitorlással ment ki horgászni és a leszálló köd miatt nem tudott visszatérni a kiindulási kikötőjébe. A BalatonHelp segélykérő alkalmazás használatával sikerült beazonosítani a horgász tartózkodásának pontos helyét.

Bajba került horgász mentőmellény nélkül a Balatonon

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának ügyelete azonnal felvette a kapcsolatot a BL Yachtclub & Apartments vezetőjével Tóth Balázzsal, aki a VMSZ tagja, hogy a kikötőjében állomásozó, egész évben hajózó, radarral és navigációs műszerekkel felszerelt LUSZI motoros hajóval és a készenlétben lévő kollégákkal kezdjék meg a horgász felkutatását.

A VMSZ szolgálatvezetője egyeztetett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletesével, hogy a LUSZI motoros hajó és személyzete a kutatást megkezdik. A BalatonHelp applikáció által nyújtott pontos adatoknak köszönhetően, a kutatóhajó műszerei segítségével a horgászt sikerült késlekedés nélkül fellelni, azt követően jó állapotban átvették a LUSZI motoros fedélzetére.

A bajba került horgász felszereléséből hiányzott a mentőmellény

– A mentést vezető Tóth Balázs hajóvezető kollégánk döbbenten számolt be arról, hogy a horgász alapfelszereléséből hiányzott a mentőmellény, így azt nem is viselte. Ezúton is kérjük a tavon tartózkodókat, hogy kellő felkészültséggel, megfelelő eszközökkel és okos telefonra előre letöltött BalatonHelp alkalmazással szálljanak vízre. Az eset happy enddel végződött – tette közzé közösségi oldalán a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: VMSZ Facebook
Nyitókép: VMSZ Facebook

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva