likeBalaton.hu | 2021.11.23. 14:00
Csokit és mesekönyvet adományozhatsz a balatonlellei jégpályán
November 26-án nyit a Balaton egyik legrégebbi jégpályája, ahol az első napon akár csokoládéval is lehet fizetni. Az édesség Füred Kapitány segítségével jut el a fővárosi Mikulásgyárba.

A balatonlellei BL YachtClubban idén újra felépítik a jégpályát, ahonnan közvetlen kilátás nyílik a Balatonra.

A nyitónap vendégei belépődíj gyanánt csokoládéval is fizethetnek, tehát mindenki hozzon magával csokit, amit szívesen odaadományozna!

Az édességeket a Mikulás szárnysegédjének állt balatoni mesehős, Füred Kapitány segítségével juttatják el a fővárosi Mikulásgyárba, a karácsonyi jótékonysági akciók központi helyszínére.

A gyerekek korcsolyázhatnak és jótékonykodhatnak is Balatonlellén
Fotó: Krausz Andrea

December 4-én is folytatódik a gyűjtés

December 4-én is lehet fizetni csokoládéval azokon az adventi programokon, amelyeket a lellei BL YachtClubban szerveznek meg. Ide azokat a használt mesekönyveiket is elhozhatják a családok, amelyeket ők már nem olvasnak, de szerintünk izgalmas lehet azoknak a rászoruló gyerekeknek, akiknek e segítség nélkül nem jutna ajándék a fa alá.

Ezen a napon rendezik meg az év egyik utolsó vitorlásversenyét, a Mikulás Regattát.

A hajósokat is arra kérik, hogy a nevezési díj egy részét is fizessék majd ki csokoládéval, és a Mikulás versenyhajójára hozzák majd el azokat melegebb sapkákat, kesztyűket, amelyeket ők már nem használnak.

Idén is megrendezik a Mikulás Regattát
Fotó: Hello Balatonlelle – hivatalos

– Az elmúlt évek eredménye, hogy egyre inkább egész éves turisztikai desztinációvá válik a Balaton térsége. Egyre többen fedezik fel, hogy a magyar tenger a klasszikus nyári szezonokon túl is számos program, kikapcsolódási és sportolási lehetőséggel szolgál. Ennek a bizonyítéka a lellei karácsonyi eseménysorozat is, amelyet ebben az évben a „Fizess csokoládéval!” akcióval egészítettünk ki – mondta Tóth Balázs, a rendezvény szervezője.

Tihany és Balatonlelle az adománygyűjtés központja

A lellei esemény érdekessége, hogy a gyerekek egy balatoni képeslapot is megírhatnak a finn Mikulásnak. Megfogalmazhatják kívánságaikat, távolabb lakó családtagjaiknak pedig azt is leírhatják, hogy miért érdemes a Balatonra jönni télen is. Joulupukkinak, a lappföldi Mikulásnak Füred Kapitány segédjei viszik el a gyerekek üzeneteit.

Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke hozzátette: az adománygyűjtő akció mindössze két helyszínen jelenik meg a Balatonon. Balatonlelle mellett, a tihanyi Lavenderben is várják majd a gyerekeket. Ide várhatóan december 18-án hozhatják majd adományaikat a családok.

Nyitókép: BL YachtClub
.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva