Góz Lilla/ Sonline.hu | 2021.08.04. 16:00
Egy lapátkerekes gőzhajó belsejét festették meg a lellei aluljáróban
Vasmacska, viharlámpa és mentőöv; lapátkerekes gőzhajó belsejét idézi Balatonlelle felső vasútállomásának aluljárója. Ismét alkottak a Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai, a napokban a negyedik balatoni aluljárót pingálták ki a helybeliek nagy örömére.

Tavaly nyáron a Balatonnál tartotta a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület csapatépítő tréningjét, akkor utaztak a Kisfaludy lapátkerekes gőzössel, innen jött az ötlet, hogy Balatonlellén az aluljáróban megörökítik a vízi jármű belsejét.

A város látnivalóit is becsemészték a falakra
Fotó: facebook/TCH Tárnoki Művészeti Egyesület

– Nemrég újították fel az aluljárót, emiatt jó volt a fal minősége – mutatta az elkészült falfestményeket Major László Gábor, az egyesület elnöke. – Miután lecsiszoltuk a felületet, alapoztuk, majd felkerültek először a lambéria falécei és a különböző dekorációs elemek, köztük Balatonlelle templomáról, a Fő tér szökőkútjáról is készült festmény.

Mintha egy hajó belsejébe érkeznénk
Fotó: facebook/TCH Tárnoki Művészeti Egyesület

Négy napon át dolgoztak, vízbázisú falfestéket és festékszóró spray-ket használtak. Öten festettek, az alapanyagokat pályázati forrásból vették meg, a szállásukat a helyi önkormányzattól kapták. Eleinte még furcsán figyelték őket az arra járók, majd többen összebarátkoztak velük.

– Sok biztatást kaptunk a helyi lakosoktól, volt, aki hideg limonádéval kínált minket, más fotókat készített velünk és többen megkérdezték, hogy hozzanak-e lángost nekünk a parti büféből

– emelte ki Major László Gábor. Hozzátette: volt egy koncepciójuk, és nagy örömükre ezt sikerült megvalósítaniuk.

A Tárnoki Művészeti Egyesület hét éve foglalkozik az aluljárók festésével. A fonyódi, balatonboglári, balatonfenyvesi után ezúttal a balatonlellei készült el. A pandémia alatt nem volt lehetőségük a munkát folytatni, de már tervezik, hogy jövő húsvétkor a siófoki aluljárót is megújítják. A tervek szerint tíz nap alatt mindennel elkészülnek.

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: facebook/TCH Tárnoki Művészeti Egyesület – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva