Magyar Nemzet | 2021.01.29. 14:00
Egyre több az elektromos töltőhely a Balatonnál
A Mol a Next-e projekt részeként az elmúlt hetekben a legforgalmasabb autópályák mentén telepített elektromos töltőket, a Balatonnál is több helyen töltheted már fel elektromos autódat.

14 újabb elektromos töltőpontot adott át a Mol Nyrt. – közölte a társaság.
A jelenleg meglévő 71 töltőből hét gyorstöltő, 58 nagy teljesítményű villámtöltő, hat pedig ultragyors töltő, vagyis döntő többségük mindössze fél óra alatt képes menetkészre feltölteni egy átlagos elektromos autó akkumulátorait.

A Mol a Next-e projekt részeként az elmúlt hetekben a legforgalmasabb autópályák mentén telepített elektromos töltőket, így az M1–M7-es bevezető szakaszán a budaörsi töltőállomásán, az M1-es autópálya mentén, a mosonmagyaróvári jobb oldali pihenőhelyen, az M3-as autópályán a Rekettyés pihenőhely mindkét oldalán, az M5-ös autópálya két oldalán Kecskemétnél és Szatymaznál, az M7-es autópályán a balatonlellei pihenőhely mindkét oldalán, Fülénél szintén mindkét oldalon, valamint Budaörsön a Garibaldi utcában és a Balatonkeresztúron lévő Mol töltőállomáson.
Balatonlellénél mindkét oldalon, Mosonmagyaróvárnál pedig a jobboldalon telepítettek ultragyors töltőket, míg a többi helyszínen multisztenderd nagy teljesítményű (AC+DC) villámtöltőket találhatnak az e-autósok.

A balatonlellei pihenőhely mindkét oldalán található töltőpont
Fotó: Mol

– Hálózatunk 161 elektromos töltőből áll a régióban, amelyek nagy részét az Európai Unió támogatásával sikerült megvalósítanunk. A fejlesztések azonban a Next-e projekt lezárultával sem fejeződnek be, hiszen terveink szerint 2021 végére a régióban a töltőállomásaink tíz százalékán, nagyságrendileg kétszáz töltőállomáson lesz elektromos töltőnk – idézi a közlemény Tóth-Fekete Róbertet, a Mol-csoport Alternative Fuels területének vezetőjét.

A Mol Nyrt. 2020 nyarán vezette be a Mol Plugee alkalmazást, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy az autók töltését gyors és egyszerű műveletté tegyék, ezzel is ösztönözve az autósokat az elektromos járművek használatára. Az alkalmazás igen népszerűvé vált: tavalyi indulása óta már csaknem ötezer felhasználóval büszkélkedhet. A rendszer a fizetés során figyelembe veszi az autó villamosenergia felvételi képességét, ezzel is költséghatékonyabbá téve az elektromos autózást.

Forrás: magyarnemzet.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva