Turbéki Bernadett | 2023.07.16. 16:00
Fehérbe öltöztek a nézők is a Cirkuszok Éjszakáján Balatonlellén
Repülő emberek, halálgömbbe zárt motorosok, iskolás kutyák, táncoló paripák. Ezeket a produkciókat is megnézhette a közönség a sztárvendégekkel bővített Cirkuszok Éjszakáján Balatonlellén. A porondlátogatással és különleges produkciókkal bővített esemény valóban éjszakába nyúlt.

Fehér ruházatban világított a publikum a XI. Cirkuszok Éjszakáján a Nemzeti Cirkusz nézőterén Balatonlellén pénteken és szombaton. Az idei, „Szenzáció” címen futó előadásukat ugyanis fehérben képzelte el ifj. Richter József, cirkuszigazgató. Arra kérték a nézőket, hogy ezen a két napon ők is fehérben érkezzenek. A többség így is tett.

– Régóta gondolkodtam ezen a sensation white-on, sok ilyen partit láttam, és úgy gondoltam, hogy ez egy érdekes dolog lehetne a cirkuszban. Nagyon jó látni, hogy a vendégek is fehérben jöttek és az artisták is. Ez nagyon látványos – mondta a cirkuszigazgató.

A vizuális hatást ultraviola fénnyel érték el. A sötétben világító nézők és artisták is hozzájárultak a fesztiválhangulathoz.

– Olyan fellépőket hívtunk, akik először láthatók nálunk. Például itt van a Face Team, akik akrobatikus kosárlabdát mutatnak be, vagy az akrobatikus BMX bemutató, Rico Vargas, aki egy tehetséges fiatal zsonglőr, a Duo Rebels, akik görkorcsolyások, és Olaszországból érkezett egy bóhóc, Christian Folco. Az est házigazdája pedig Köllő Babett, aki először lép porondra nálunk. A színész, táncos, és műsorvezető Köllő Babettnek nem volt teljesen új a cirkusz világa. Gyermekkorában ugyan járt cirkuszba, de az igazi éttörés 2018-ban történt, amikor egy televízió műsorban találkozott először ifj. Richter Józseffel.

– A TV-n futott a „Csak show és más semmi”. Ott nekem rengeteg cirkuszi produkciót kellett hétről hétre betanulni, úgyhogy voltam én is a trapézon. Több méter magasan, biztosítás nélkül, extra produkciókban. Fakírkodtam, volt egy trapézszám, kiskutyákkal is volt produkcióm. Rengeteg mindenbe belekóstolhattam. Kőkemény munka volt és ott ismerkedtem meg a Nemzeti Cirkusz igazgatójával. Most műsorvezetőként rengeteg produkciónál úgy érzem, hogy magam is nézőként vagyok jelen. Oldalról néha meglökdös Réz Tamás, a porondmester, hogy mondanom kell a következő szöveget – nevetett Köllő Babett.

Fotó: TIBOR KOVACS

Az alkalmi műsorvezetőnek a lengőtrapéz produkció volt az egyik kedvence. Különlegesnek tartotta még Fatime és Paczo macskákkal előadott állatszámát, a tizenöt éves zsonglőr, Rico Vargas előadását és Michail Ermakov általános kutyasuliját, valamint a kupolában repülő embereket. Néhány alkalmi cirkuszművész a közönség soraiból is kikerült. Pockorvszky Gergelyt egy táncversenyre hívta Alfonz, a cirkusz újdonsült nevettetője.

– Még sosem volt hasonlóban részem, fantasztikus élmény volt. Break dance versenyre hívott a bohóc. Kicsit furán éreztem magam, de tetszett. Nehéz volt a közönség előtt bohóckodni – mondta Gergely.

Penics Ádám Nagyatádról érkezett, neki is a bohóc tetszett legjobban.

– Korábban is jártam itt, nagyon jó élményeim vannak – mondta a kisfiú. A hét éves Csentes Hanna Norina is nagy rajongója a cirkusz világának, már többször részt vett az előadásokon. – A bátyám születésnapja alkalmából vagyunk itt. Nagyon tetszettek a légtornászok, a kutyaiskola, a kosárlabdázók és a porondlátogatás is nagyon jó volt – sorolta friss élményeit a kislány.

Stewie, a cirkusz közönség kedvence viszont egy időre elköszönt a balatonlellei közönségtől.

– A mottónk, hogy minden évben megújulunk. Stewie öt évig volt és nagy sikert aratott, viszont úgy gondoltuk, hogy most meg kell újulni. Amerikába szerződött, és Alfonz az új komikusunk, aki méltón helyettesíti Stewie-t – árulta el a cirkuszigazgató.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva