Fábos Erika | 2019.06.15. 21:58
Győztek! NBIII-as csapata lesz a Balatonlellének
Újra lesz NBIII-as futballcsapat a Balaton déli partján: a Lelle egy gólnélküli meccsen szerezte meg a jogot a feljutásra, a zalai bajnok Hévíz ellen.

Nem volt könnyű dolga a Lellének: az osztályozó első találkozóján, a múlt hétvégén, két stabil, kezdő középpályásukat is kiállították. Így még nagyobb bravúr, hogy ki tudták harcolni a feljutást. Ez, hazai pályán, gól nélkül sikerült, mivel rúgtak egyet Hévízen, idegenben lőtt góllal övék a lehetőség, hogy egy osztállyal feljebb menjenek.

A mérkőzést végig a Balatonlelle dominálta, az első félidő első tíz percében két nagy helyzete is volt a hazaiaknak. A hévízieknek is volt egy-egy tiszta meccslabdája, az első félidő végén és a 75. percben, de nem tudtak élni vele. A balatoniak jobban érvényesítették az akaratukat, tudatos, kiegyensúlyozott játékkal vitték a meccset.

A Balatonlelle az idén kiemelkedő szezont futott: 30 mérkőzésből, mindössze egy vereséget szenvedtek, 140 gólt rúgtak, és éppen dupla akkora – 125 gólos – gólkülönbséggel végeztek a tabella élén, mint a második csapat.

Kenéz István, Balatonlelle polgármestere, aki korábban a klub elnöke és edzője is volt már, azt mondta: nemcsak az volt a céljuk, hogy az osztályozón nyerjenek, a csapat NBIII-ban akar szerepelni jövőre. Indulni fognak, ehhez pedig minden feltételt meg is teremtenek a szezonkezdésre.

Nézd meg a meccs fotóit is, érdemes!

Szöveg: Fábos Erika Fotók: Németh Levente

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva