likeBalaton.hu | 2024.01.04. 16:00
Halőri szolgálati kutya akcióban
A halőrök az év végén sem pihentek, mert a tapasztalatok szerint az éjjeli órákban a mólókon egyre többen és több süllőt fogtak. Az ellenőrzéseket négylábú társukkal, egy kereső kutya segítségével látták el.

Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. kollégái az év utolsó napjának szolgálatát szombaton 22 óra körül kezdték meg és több déli parti kikötő ellenőrzése után, éjfél előtt 10 perccel érkeztek meg a balatonlellei mólóhoz. A tervük szerint a fogási naplók vezetésének pontosságát szerették volna ellenőrizni, hiszen az év vége előtt már többen is próbáltak takarékoskodni az éves halfogási kvóta darabszámaival, illetve a napi megtartható mennyiségnél több halat megtartani és azt éjfél után átírni a következő napra.

Forrás: balatonihal

Még a mólón kifelé haladva állítottak meg egy horgászt, aki robogóval jött a parkoló irányába. A szokásos okmányellenőrzés közben a robogó első kosarában találtak két süllőt, amely a fogási naplóba szabályosan be volt vezetve. A halőrök kérdésére elmondta, hogy több halat már nem tartott meg.

Forrás: balatonihal

Ez után a kollégák tájékoztatták a horgászt, hogy felszereléseit és a robogót speciálisan, halkeresésre kiképzett szolgálati kutyával fogják átvizsgálni, aki ezt tudomásul vette. A kutya, rövid keresés után, a horgász botzsákjában egy műanyag zacskóba csomagolva talált egy további süllőt, amely nem volt bevezetve a fogási naplóba, emiatt a szakemberek eljárást kezdeményeztek a vétkessel szemben.

Forrás: balatonihal

Új „halőrnek” nem ez volt az első bevetése, igaz akkor a vízen tartózkodó vitorlásokat ellenőrizte és a tapasztalatok szerint a hajózást is remekül viselte. A tervek szerint a halőr szolgálati kutyával, változó helyszíneken, a következő évben már folyamatosan fognak ellenőrizni, így a horgászok egyre többször fognak vele találkozni.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: balatonihal.hu
Nyitókép: balatonihal.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva