Krausz Andrea | 2021.12.17. 10:00
Hatalmas fénytraktoros felvonulás lesz Balatonlellén és Balatonbogláron
Színes karácsonyi fényfűzérekkel kivilágított traktorok és terepjárók vonulnak fel Balatonlelle és Balatonboglár utcáin december 27-én. A 18 járművet közelről is meg lehet majd csodálni.

A II. Traktoros Karácsonyi Felvonulás 17 órakor indul útnak. A szervezők eddig 11 traktort és 7 terepjárót regisztráltak.

– Tavaly jött az ötlet. A fiúk itthon láttak a neten egy videót egy amerikai karácsonyi felvonulásról, és gondolták, itt is milyen jó lenne megvalósítani

– mondta a likeBalaton.hu-nak Makai Anita, az esemény egyik szervezője.

Csillogó traktorok karácsonykor Balatonlelle utcáin
Fotó: Németh Levente/Sonline.hu

A menet Lelle déli városrészéből indul, majd komótosan halad utcáról utcára, és csillogó gépjárművek átmennek Balatonboglárra is.

– Természetesen megállókat is beiktatunk, ahol közelről is meg lehet nézni a gépeket, és itt elkészülhetnek a fotók is. A felvonuláshoz engedélyt kellett kérni az önkormányzattól és a rendőrségtől is. Az utak biztosítását a polgárőrség végzi, és minden járművet, valamint sofőrt regisztrálunk.

Az útvonalat már előre bejárjuk, nem kis gépekről van szó, így jól meg kell tervezni, hogy hol is férünk el akadálytalanul

– mesélte a szervezésről Makai Anita.

A menetrendet és a megállókat itt találod.

Tavaly hatalmas siker volt

Első alkalommal 9 jármű vett részt a karácsonyi felvonuláson. Tavaly nehezítette a szervezést a covid-helyzet, hiszen este 8 órára haza kellett érni, és gyülekezni sem volt szabad. Az esemény így is rengeteg embert vonzott.

A megállóhelyeken közelebbről is megnézhetjük a munkagépeket
Fotó: szervezők – hivatalos

Sokan kiálltak otthon a kapukba, és onnan fotóztak, integettek.

Így nem volt kérdéses, hogy a idén is folytatódik az egy évvel ezelőtt megkezdett hagyomány.

Nyitókép: Németh Levente/Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva