Krausz Andrea | 2023.03.31. 16:00
Ilyen faragott nyulakat nem látsz sehol, mint a lellei Húsvéti Parkban
Fafaragó mester készítette el a nyuszicsaládot Balatonlellén, ahol ötödik alkalommal nyílt meg a Húsvéti Park. A bohókás figurák mellett húsvéti kapu, óriásvirágok, 3D-s tojások és hatalmas tojásfa is várja az érdeklődőket.

Egy komplett nyuszicsaládot alkotott meg fából Horváth László, helyi fafaragó mester. A korábbi években már elkészült a talicskát toló nyuszifiú, és a húsvéti kosarat tartó nyuszilány.

Idén pedig egy pici nyuszigyerekkel és egy kockás inges, szemüveges „nagypapával” bővült a bájos família.

A faragott nyuszikat Horváth László készítette, az ő koordinálásával készült a faragott betlehem is Lellén
Fotó: Fárbás Tímea

Együtt dekoráltak

A balatonlellei művelődési ház melletti területen további színes díszítő elemek gazdagítják a Húsvéti Parkot. Díszes kapun érkezhet a látogató, vannak óriásvirágok, óriástojások, melyeknek létrejötte az önkormányzat, a művelődési ház, valamint a Helyi Városszépítő Egylet tagjainak köszönhető.

– A Helyi Városszépítő Egylet 20 tagja vett részt a park szépítésében,

a dekoráció egy részét pedig egyesületünk biztosította. A 3D-s tojások mellett a 2D-s tojásokat a helyi bölcsöde, óvoda, és iskola egy-egy csoportja készítette – mondta a likeBalaton.hu-nak Fárbás Tímea, az egylet tagja.

Gyerekek alkották a látványos 2D-s tojásokat
Fotó: Fárbás Tímea

Népi hagyományokat idéző programot szerveznek

A park egyik központi eleme a nagy tojásfa, ami már most is roskadozik az ágakon csüngő húsvéti dekorációktól, de a szervezők szerint bárki tovább bővítheti a tojásfa díszítését.

Április 7-én, nagypénteken gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes

népművészeti esemény várja a családokat a parkban.

(A korábban április 1-jére meghirdetett időpontot csúsztatták április 7-re.) Lesznek népi játékok, kézműveseket felsorakoztató kirakodóvásár, tojásfestés és állatsimogató. A színpadon pedig fellépnek a helyi gyerekek.

Nyitókép: Fárbás Tímea

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva