Krausz Andrea | 2021.12.04. 07:03
Karácsonyi vásár, korcsolyázás, vitorlázás és adventi finomságok Balatonlellén
Exkluzív környezetben, közvetlenül a Balaton partján sétálgathatunk a BL YachtClub karácsonyi vásárában, miközben a GasztroPiknik vendéglátóinak ételei, borai közül válogathatunk. Szól a kellemes élő zene, és karnyújtásnyira zajlik majd a Mikulás Regatta vitorlásverseny.

Zselici vaddisznóleves, fácánba töltött nyúl, préselt marhapofa vagy éppen velős pirítós.

Téli ízekkel és kóstolókkal várja vendégeit december 4-én az Adventi Fesztivál, egészen pontosan az V. Balatoni Adventi GasztroPiknik, ahol a jó falatokat kiváló borokkal, pezsgőkkel, pálinkával is leöblíthetjük.

Megkóstolhatjuk – többek között – a Kalóz Strandbisztró, a Vitorlás Étterem, a Villa Kabala, vagy éppen a Hatlépcsős ételeit, de jelen lesz a kizárólag Balaton régiós termékeket áruló BL Delikát is. Ihatunk a Konyári, a Bujdosó, a Gyukli és a Hujber borokból, a Fenegyerek pálinkájából, és a Garamvári pezsgőkből.

A sátorban kap helyet a GasztroPiknik
Fotó: Krausz Andrea

Itt télen is lehet hajózni

A bárki számára nyitott BL YachtClub adventi kavalkádja tulajdonképpen több rendezvényt foglal magában: itt veszi kezdetét az ország egyetlen téli vitorlásverseny-sorozata. A télen is üzemelő kikötőből jópár hajó áll rajthoz, hogy elnyerjék a sorozat első versenyének számító Mikulás Regatta valamelyik trófeáját. A versenysorozat később a Szilveszteri, a Farsangi és a Tavaszi Regattával folytatódik.

A VII. Balatonlellei Karácsonyi vásárban a környékbeli kézművesek és árusok kínálják egyedi portékáikat, az ünnepre való hangolódást pedig a BL Delikátban zajló kézműves foglalkozás fokozza: szakértő irányításával illatos mézeskalácsot lehet sütni és díszíteni.

– Európa számos karácsonyi vásárában jártunk, és igyekeztünk minden jó ötletet hazahozni és megvalósítani.

Az elmúlt évek visszajelzései alapján ez sikerült is – mondta Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke, a vásár ötletgazdája, és egyik főszervezője.

Karácsonyi vásár és versenyző vitorláshajók Balatonlellén
Fotó: Krausz Andrea

Jó zene, jégen siklás és Mikulás

A téli sportok szerelmesei jól ismerik a parton álló műjégpályát, amely idén már az ötödik szezonját kezdte meg. Lehet korcsolyát és fakutyát bérelni, és élvezni a hideg levegőn való siklás önfeledt élményét. És ha már kimozogtuk magunkat, akkor csak üljünk be a fűtött sátorba, és hallgassuk a zenei színpad fellépőit, 18 órakor pedig betoppan a Mikulás is, aki minden gyereknek ajándékot hoz.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva