Barkóczy László/sonline.hu | 2021.07.12. 17:00
Különleges és kalandos volt a futóverseny a balatoni éjszakában
Több távon, csoda szép esti környezetben várták a futni vágyókat a II. Riska – Csillagok útján éjszakai futóversenyen, Balatonlellén.

– A gyermekek négyszáz métert, a felnőttek három és fél, hét vagy tíz és fél kilométert futhatnak – mondta el kérdésünkre Nagy Tamás, a Fuss Neki Egyesület versenyszervezője. – Az éjszakai futásnak az a különlegessége, főleg ezen a helyszínen, hogy gyakorlatilag a versenyzők a parton futhatnak végig, ez már önmagában ad egy hangulatot. De ilyenkor a sétány fényei nagyon szépen ragyognak, hallod csobogni melletted a Balaton vizét, miközben a csillagfényes égboltot nézheted. Ezek olyan páratlan élmények, amiért érdemes volt mindenkinek elindulni.

 

 

A törvényi szabályozásoknak megfelelően a szervezők az indulók létszámát ötszáz főben határozták meg. Az eseményre olyan nagy volt az érdeklődés, hogy már három héttel a verseny előtt betelt a létszám, le kellett zárniuk a regisztrációt.

Fotó: Németh Levente

Három és fél kilométeren a nők között Torma Anett, míg a férfiak között Simák Gergő szerezte meg az első helyet. Hét kilométeren Iváncsics Nóra, illetve Hajdu István érkezett meg először a célvonalhoz. A leghosszabb tíz és fél kilométeres távon a leggyorsabb női futó Kovács Zita, míg a leggyorsabb férfi Odonics Gábor lett.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva