2018.07.31. 07:26
Mentőhajó vitte kórházba a parton újjáélesztett nőt
Mentőhajó vitt a Balatonfüredi Szívkórházba egy nőt a balatonlellei strandról, ahol előzőleg újraélesztették, tudtuk meg Tar Mihálytól, a Vízi mentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivőjétől.

– Egy középkorú külföldi nő eszméletlen testét vitték a partra hétfőn este az egyik balatonlellei strandon a fürdőzők. Itt nem a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) munkatársai teljesítenek szolgálatot, de a strand medencéinél igen. Innen hívták el munkatársainkat segíteni a bajba került nőhöz, akinek újraélesztést akkor a parton már valaki megkezdte, közölte a szóvivő. Tar Mihály hozzátette, a VMSZ vízi mentője az újraélesztést átvette, illetve folytatta, közben értesítették az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ) és egyben két sürgősségi mentőhajó, Révfülöpről, illetve a Rupert Alsóörsről is elindult segíteni.

Közben a Gyermekmentők közelben állomásozó mentőorvosi kocsija is megérkezett, így közösen próbálták a nőt szállítható állapotba hozni. Miután ez hosszas küzdelem árán sikerült, és mentőhelikoptert éppen nem tudtak a helyszínre küldeni, illetve a szélcsendes időjárás is kedvezett, az a döntés született, hogy a nőt a Rupert Sürgősségi Mentőhajóval viszik át Balatonfüredre. Így a Ruperten folyamatos ellátás és ellenőrzés mellett a nőt átvitték Balatonfüredre, ahol átadták az OMSZ munkatársainak, akik a szívkórházba szállították.

Forrás: veol.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva