Krausz Andrea | 2023.06.22. 08:00
Nem kerül sokba egy négyfős családnak sem a balatoni kiruccanás
Szabadstrand, díjmentes parkolás, költségtakarékos ebéd, fánkozás, lángosozás, bobozás és lombkorona-sétányozás. Van megoldás, hogy egy négyfős család akár 20 ezer forintból kigazdálkodjon egy napot a Balatonnál. Mutatjuk!

Fárbás Tímea programajánlót és költségbecslést készített egy négyfős család részére, akik vendégként érkeznének Balatonlellére. Mint mondja,

nem is hinnénk, hogy 20 ezer forintba fürdés, étkezés, kirándulás és egy esti kiruccanás is belefér.

Hatalmas, kényelmes, komfortos szabadstrand vár mindenkit Balatonlellén, és még parkolódíjat sem kell fizetni
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

20.000 forintos költségkalkuláció

Irány a Balatonlelle, ahol szerencsére a 2 km-es szabadstrandon ingyen fürdőzhet a család.

A reggelidet megoldod a hűtőtáskából. Ebédre menüt eszel, vagy a lángos-palacsinta kombót választod, délután átmész Boglárra bobozol, megnézed a magasösvényt és az estét a balatonlellei rendezvényparkban fejezed be. És még nasizol is egy kis kürtöskalácsot, fagyit, minifánkot, akkor is beleférsz ebbe az összegbe – mondja Timi, aki a következő árakat térképezte fel a városban:

Ebédre szuper menüzős helyek vannak a strandok környékén, ahol átlagban 2200 Ft-ba kerül egy ebéd. (Pl. Kedvesem Bisztró, Vanda büfé)

De jöhet a klasszikus lángos-palacsinta kombó is, ami egy négytagú család esetében a parti büfékben kb. 7000 forinból megvan, és a lángosra ebben az árban már tejföl és sajt is kerül. 2 darab palacsintát is ehettek fejenként, különböző töltelékkel.

Délután: A fürdést is meg lehet unni. Ha autóval érkeztetek, akkor érdemes Balatonboglárra, a Várdombra átmenni, ahol kalandpark, bobpálya, magasösvény és gömbkilátó várja a szórakozni vágyókat.

Bobpálya: felnőtteknek 890 Ft/fő/csúszás; gyerekeknek 790 Ft/fő/csúszás. (Emellett bérletkonstrukciók is elérhetők.)

A magasösvényre, ahonnan páratlan a panoráma, a felnőtteknek 490- Ft/fő, a gyerekeknek pedig 450 forint/fő a belépőjegy.

Vagy: maradtok Balatonlellén, és este felkeresitek a Holiday Parkot, vagyis a gyermek vidámparkot. 3200 Ft/fő jegyár mellett (csak a gyerekeknek kell megvenni), 1 órát játszhatnak a gyerkőcök.

Újdonság a déli parton a boglári lombkoronasétány
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

24.000 forintos költségkalkuláció

Ugyanaz, mint az első, csak a szabadstrand helyett belépőt vesztek Balatonlelle Napfény strandjára, ahol a homokos partot imádják a gyerekek, és a gyermek élménymedence használata az árban van.

A Napfény strandra a felnőtteknek 1500 Ft/fő; gyerekeknek 600 Ft/fő a belépőjegy.

A Napfény strandon medencék és a homokos part fogad Balatonlellén
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

30.000 forintos költségkalkuláció

Ugyanaz, mint az első, csak a Napfény strand, valamint a boglári Várdomb mellett itt már a Holiday Park is belefér a büdzsébe.

67.000 forintos költségkalkuláció

Ez egy „fullextrás” változat. Ebben az esetben étteremben reggelizel, bemész a Napfény strandra, sőt az élményfürdőbe is jegyet váltasz, ebédelsz (mondjuk a menü itt is játszik), de délután elmész a Várdombra kirándulni, bobozni, este vidámparkozol Lellén, majd a rendezvényparkban egy jó bulival zárod a napot, ahol eszel helyben sütött lepényt, söröztök, boroztok, fagyiztok.

A Balatonlellei Rendezvényparkban ingyenes programok, boros és sörös pavilonok, büfések és vásározók várnak. Ha esztek egy jó kürtöskalácsot, vagy minifánkot, és isztok valamit, 5000 forintból megoldhatjátok vacsit. Ha többet szántok rá, akkor 3500 forintból helyben sütött töltött lepényt is kóstolhattok, ami nagyon laktató. Sörözhettek, borozhattok, így azért 10.000 forintot szánjatok a vacsorára.

A lényeg, hogy bármelyik verziót engedhetitek meg magatoknak, egy komplex élményt kaptok, strandolással, kirándulással és zárásként egy jó bulival.

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva