MW | 2023.08.06. 16:00
Rátermett tűzoltók nemes és jótékony versenye
Balatonlellén rendezték meg a harmadik jótékonysági firecross bajnokságot, a Virág strandon. A tűzoltóknak külön akadálypályát állítottak fel, hogy a szakmájukba illeszkedő akadályokat leküzdve bemutassák, hogy állnak a fizikailag bevetésekkel.

A versenyzők két pályán versengtek egymással, ahol olyan feladatokat kellett teljesíteni, mint 500 méteres evezés ergométeren, vagy éppen felhúzás, lépcsőzés imitálás porral oltóval, de a teherautó gumi görgetés és az imitált vízsugár behúzása a célba is szerepelt az erőt próbáló feladatok között.

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

 

74-en regisztráltak a firecross versenyre, mondta Czifra Zsolt, a Magyar Tűzoltósport Egyesület elnöke, aki önkéntes tűzoltóként Szolnokon és hivatásosként az Országos Mentőszolgálatnál teljesít szolgálaton. Az egyéni és csoportos nevezők két kategóriában mérik össze tudásukat a Strong kategória nevezői légzőkészülékkel és teljes védőfelszerelésben küzdik le az akadályokat, míg az Easy kategóriában indulók sportruházatban versengenek. A 74 nevező közül 47 Strong, 30-an Easy, míg a csapatok közül 15 Strong és 10 Easy kategóriában indult.

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

 

Az ország minden pontjáról, így Nyíregyházáról, Vácról, Szegedről, Szombathelyről és Budapestről is érkező tűzoltók nem csak erőnlétüket mérik fel, de jótékonykodnak is. Minden évben másik szervezetet támogatnak, idén a Koraszülöttek Országos Egyesületének ajánlják fel a befolyt összegeket, amely sok családnak és kórháznak segít országszerte.

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

 

A Virágstrandon szervezett versenyen természetesen somogyi indulók is részt vesznek, így a Látrányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a kaposvári hivatásos tűzoltók is részt vesznek a nemes versengésben. Eddig csak a nevezési díjakból több mint félmillió forint gyűlt össze, de ez még nem a vége. Hiszen a szervezők számítanak felajánlásokra is, így a végső összeg ennél jóval magasabb lehet.

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva