Turbeki Bernadett / sonline.hu | 2022.07.18. 14:00
Strandolással indult a Cirkuszok éjszakája
Egy gombostű leejtése is igazi attrakciónak számított volna a Balatonlellén táborozó Magyar Nemzeti Cirkusz sátrában. Minden jegy elkelt, és a csilláron is lógtak volna, ha lenne egy cirkuszban ilyen alkalmatosság.

Gyerekek a porondon

Este hétkor megtelt a porond gyerekekkel, akik a kötélugrást, zsonglőrködést, szalagokon, és karikákon hintázást, valamint a cirkuszi billenő dobbantót is kipróbálhatták.

– Ezt a „mérleghintát” okvetlenül szeretném kipróbálni, eddig még sosem láttam közelről – mondta Kaszper Péter, aki Nagykanizsáról érkezett. Miközben a gyereksereg azt próbálgatta, vajon lenne-e helye a cirkuszművészek között, a cirkusz alapítója, a hetvenegy éves Richter József trombitajátékával kápráztatta el a közönséget.

A fiatalokat akrobaták, zsonglőrök és bohócok instruálták a porondon.

– Stevievel, a Magyar Nemzeti Cirkusz nevettetőjével fogok közösen szerepelni. Egy kalapos számot adunk majd elő. Nagy megtiszteltetés vendégként itt fellépni mesélte Hrisafis Gábor minibohóc, aki már az egész világot bejárta cirkuszművészként.

Fotó: Kovács Tibor / sonline.hu

A strandon is felléptek

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata tizedik alkalommal csatlakozott a Cirkuszok Éjszakája programsorozathoz.

– Már a délelőtti programunkra is több ezren voltak kíváncsiak a Napfény strandon – mondta ifj.Richter József, a cirkusz igazgatója. – A felvonulás is része a cirkusz népszerűsítő programunknak. A Cirkuszok Éjszakája egy különleges alkalom, amolyan ünnep, ami rólunk, cirkuszművészekről szól. Az esten több extra fellépővel is kedveskedünk a nézőknek – árulta el hazánk legfiatalabb cirkuszigazgatója, aki a tűzzsonglőrök műsora után megmutatta, hogyan tanítják a gyerekeket a cirkuszban. Ehhez önként jelentkezőket választott a nézők közül.

Az öt éves Huszti Máté Zalaegerszegről utazott Balatonlellére az élményért, hogy Richter Józseffel közösen álljon egy vágtató ló hátára. A közönség soraiban foglalt helyet Kamarás Norbert, az Éjjel-Nappal Budapest közismert szereplője, aki szintén kipróbálhatta a cirkuszi lovasmutatványt.

Liptai Klaudia a porondon

– Félek a lovaktól. Nincs belőlük egy M-es méret? – kérdezte Richter Józsefet. A bolondozás után kezdődött az elkápráztató műsor, amelynek vezetésére Liptai Klaudiát kérték fel.

Fotó: Németh Levente / sonline.hu

– Jocival közösen szerepeltünk egy televízió műsorban, onnan az ismeretség – mondta a színművésznő. – Csodálatos világba csöppentem itt. Ahogy nincs kedvenc ételem, úgy kedvenc műsorszámom sincs, ám azok a produkciók, amelyek kapcsán érezhető, hogy nagy bajjal is járhatnak, elkápráztatnak. Nem jutna eszembe fellépni a cirkuszművészek produkciójában, hiszen látszik, hogy éveken át gyakorolták ezeket.
Az est legkülönlegesebb fellépői azonban maguk a nézők voltak, akiket Stevie bohóc hívott segítségül produkcióihoz.

Elállt a lélegzet

Megálltak a kezek tapsolás közben és tátva maradtak a szájak a produkciók láttán. Egyedülálló produkciókat mutattak be a cirkuszművészek.
A világ legjobb labdazsonglőre, Michael Ferreri egyszerre tíz labdát tartott kézben, s a levegőben.
Richter József újra megcsillogtatta a lovakkal való közös munkájának eredményét: egyszerre nyolc paripa engedelmeskedett neki a porondon, és négy teve, valamint egy láma is megmutatta, mit tanított nekik a cirkuszigazgató.
Alex és Romy Jostmann ugyanezt uszkárokkal mutatták be, így az állatszámok sem hiányoztak a poronról. Görkorcsolyázók, egyensúlyozóművészek szereztek feledhetetlen élményt a publikumnak. A kolumbiai Gerling csoport is megdobogtatta a nagyérdemű szívét, hiszen olyan izgalmas produkciókat mutattak be, hogy az adrenalin szinte füstölt a nézőtéren.
Halálkerekes produkciójuk kapcsán is tátva maradtak a szájak, ám a legnagyobb szenzáció a drótkötélen egyensúlyozásuk volt: heten alkottak egy menetelő piramist a magasban, amelyet még nézni is veszélyes volt.

Fotó: Kovács Tibor / sonline.hu

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva