Krausz Andrea | 2023.04.14. 08:00
Szombaton beröffentik a BÖFF fesztivált Balatonlellén
Pulled Duck, vagyis füstben sült kacsa, füstölt borjúnyelv, pastrami, pácolt, füstölt lazac, ragadós malaccsászár, és füstöltsajt-krémleves. A jó borok mellett ilyen finomságokat is kóstolhatunk a BL Yacht Clubban rendezett BÖFF fesztiválon.

Április 15-én rendezik meg az első BÖFF-öt,

vagyis a Balatoni Borok és Füstölt Falatok Fesztiválját Balatonlellén.

A különleges gasztronómiai esemény a BL Yacht Club kikötőjéből induló VII. Tavaszi Regatta Vitorlásversenyhez kapcsolódik. Eredetileg március közepén tartották volna, de a rendezvényt meghiúsította a több mint 100 km/h-s széllel érkező vihar. Ezen a hétvégén azonban bepótolják az elmaradt programot.

A szendvicsekben is füstölt húsok lesznek
Fotó: Illusztráció/Pixabay/ mKrohn

Azonnal sikeres volt az ötlet

Évek ót a hagyomány, hogy a vitorlás versenyek mellé minden alkalommal szerveznek kísérő programokat. A decemberi Mikulás Regattát a GasztroPiknik színesíti, a Szilveszteri Regattát egy szilveszteri buli pezsdíti fel, a Farsangi Regatta mellé pedig farsangi bált szerveznek. A Tavaszi Regattához pedig jól illik a Balatoni Borok és Füstölt Falatok Fesztiválja. Vagyis a BÖFF.

– Szeretek új ötleteket megvalósítani, de ez a rendezvény a Nádfedeles Nosztalgia Halsütő tulajdonosától származik

– mondta Tóth Balázs, az esemény házigazdája, a négy évszakos Balaton atyja, vagy ahogy sokan titulálják, a téli hónapok „tófelpezsdítő terminátora”.

– Balogh Emese vetette fel, hogy szervezzünk egy füstölt falatok fesztiválját. Olyan jó ötletnek tartottam, hogy még aznap este csináltunk egy eseményt a Facebookra, ami pillanatok alatt hihetetlen elérést ért el. Óriási az érdeklődés – mesélte Tóth Balázs.

A rozmaringos füstölt pisztráng is hívogató
Fotó: Illusztráció/Pixabay/Moerschy

Grilssütő és szmóker a BÖFF fesztiválon

Öt vendéglátó, a Nádfedeles Nosztalgia Halsütő, Mesés (Koós Tamás), Full Gas (Németh Tamás – Füstbenjáró), a BL Yacht Club, valamint a Pócz Borbisztró készíti el füstölt ételkülönlegességeit.

Lesz, aki grillsütőt, füstölőt, vagy épp szmókert használ a megvalósításhoz.

– Remélem, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és ezúttal ismét benépesülhet Balatonlelle. Szép számmal érkeznek hozzánk a hajósok, és mindazok, akik kedvelik a balatoni gasztronómiát, valamint a borokat és pálinkákat – fűzte hozzá Tóth Balázs.

 

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay/StockSnap

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva