likeBalaton.hu | 2021.09.21. 12:00
Új résztvevőkkel jön a III. Murci GasztroFesztivál
Egy év kihagyás után 2021. október 9-én újra megrendezik a Murci GasztroFesztivált a balatonlellei Kishegyen. Az elmúlt években olyannyira sikeresek lettek a kishegyi rendezvények, hogy egyre többen tették fel a kérdést a szervezőknek: ugye lesz Murci?

A rendezvényre a környék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái mellett számos más vállalkozó települ ki, hogy egy közös gasztrofesztiválon mutassa meg: a Balaton ősszel is kiváló úti cél lehet. A koncepció szerint 8 helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet kínálja majd a finomabbnál finomabb portékáit, mindemellett a környék kézművesei is kiállítanak.

Különleges fogások is várják a vendégeket
Fotó: Krausz Andrea

Az eddig megszokott helyszíneken kívül egy új, kultikus hely is bemutatkozik. Ezúttal a Bolemon tanyán is várják a látogatókat. A hely skanzenszerű épületeivel, gondozott kertjével kiválóan beleillik a kishegyi hangulatba.

– Új résztvevő és új helyszín is lesz, ami azt jelenti, hogy fejlődik a rendezvény, fejlődik a környék gasztronómiája, és ez mindenképpen egy előremutató dolog – fogalmazott Pócz József borász.

Őszi színek és káprázatos kilátás a Kishegyen
Fotó: Krausz Andrea

A rendezvényen második alkalommal adják át a szervezők által alapított “Büszkeségünk” díjat. Az elsőt a balatonlellei magyar és Európa-bajnok bokszoló, Dévényi Izabel kapta.

Idén a szervezők választása a Magyar Gyermekmentő alapítványra, és az általuk megálmodott balatonlellei Gyermekmentési Pontra esett. A díjon felül minden helyszínen gyűjtést is szerveznek, hogy ezzel is támogassák a projekt mihamarabbi létrejöttét.

– Mi továbbra is nagyon fontosnak tartjuk a környékbeli embereket, az itt élőket. Ezek a rendezvények nekik is szólnak, ezért gondoltuk, hogy díjazzuk azokat, akik sport, kulturális, vagy bármilyen területen kimagaslót nyújtanak. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány sok éve dolgozik Balatonlellén a nyári hónapokban, így méltán lehetünk büszkék rájuk – mondta Tóth Balázs, a Dél-Balatoni Borút Egyesület alelnöke, a BL YachtClub ügyvezetője.

A hatályos jogszabályok értelmében – mivel a rendezvény gasztrorendezvény – védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

Murci: félig kierjedt, kissé zavaros újbor
Fotó: Murci GasztroFesztivál – hivatalos

A szervezők ígérete szerint a klasszikus főszezonon kívüli programkavalkád nem áll meg, az alábbi nagy rendezvényeken is várják a vendégeket:

November 26. – Jégpálya-nyitás

December 4. – Adventi GasztroPiknik és Karácsonyi Vásár

December 31. – Szilveszteri Regatta vitorlásverseny

 

Nyitókép: Murci GasztroFesztivál – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva