Szaniszló Hajnalka | 2024.06.21. 08:00
Zséda: varázslatos rezgések születnek a balatoni szabadtéri fellépéseken

Díva Show, július 6., Balatonlelle. Zséda szabadtéri színpados koncertjének mottója Csókolj, forró nyár. Nyolc album és közel huszonöt év legnagyobb slágerei, legkedvesebb Zséda dalai egyetlen estén az utánozhatatlan hangulatú balatoni helyszínen. Zséda mesélt arról, hogy hogyan éli meg a nőiséget, hogy milyen az, amikor magányos pillanatai vannak és hogy milyen számára az igazi forró, balatoni nyár.

 

Fotó: Zséda családi archív

 

– Milyen érzés jár át, amikor azt mondod: Csókolj, forró nyár?
– A Forró nyár című dalom a 2005-ös lemezemen szerepel. A balatonlellei egy olyan nyári koncert lesz, amelyben remélem, hogy sok szenvedély, érzékiség és érzelem jelenik majd meg. A közel 25 éves pályám minden jelentősebb darabja elhangzik ezen az estén.

– Mit jelent számodra a forró, balatoni nyár?
A Balaton kihagyhatatlan – kell, hogy minden nyáron találkozzunk. Felsejlik bennem a gyerekkorom, amikor apukám pici horgásztanyájára jártunk. Azóta is nagy álmom egy balatoni nyaraló, de így sem vagyok elégedetlen: pár napra többször lemegyünk a tóhoz, Balatonakarattyán a legjobb barátnőm nyaralójában gyakran vendégeskedünk. Idén áprilisban, amikor beköszöntött az a hirtelen nagy meleg, akkor pedig ellátogattunk Balatonfüredre, a part egyik legcsodásabb szállodájába.

– Milyen emlékeket őrzöl apukád balatoni horgásztanyájáról?
– Egy nagyon pici házikó volt rajta, s ettől egészen tábor-jellegűvé vált a nyaralás. Csónakkal jártunk ki a tóra és rendszeresen az eldugottabb strandokon fürdőztünk. Ebből adódik az is, hogy a Balaton eldugottabb, vadregényesebb részeit kedvelem igazán.

 

Fotó: Zséda családi archív

 

– Korábbi interjúnkban azt mondtad, hogy szereted csendben figyelni az éjszakai Balatont.
– Segít mélyre merülni önmagamban és felülről látni a dolgokat. A parti hangok és a víz fénytörése bármilyen évszakban megnyugtat.

Ez lesz az első fellépésed a Balatonlellei Szabadtéri Színpadon. Milyen érzésekkel készülsz rá?
– Siófokon már léptem fel a szabadtérin, s akkor megtapasztaltam, hogy az előadót és a közönséget is egészen különös érzés járja át. Varázslatos rezgések születnek mindannyiunkban a szabadtéri fellépések alkalmával. Gyönyörű arcát mutatja a természet, a közönség akár a zöldben is üldögélhet és ez a hangulat összekovácsol mindannyiunkat.

 

Fotó: Zséda

 

– Dolhai Attilával közös, legújabb dalod is elhangzik majd a balatonlellei fellépésen.
– Elhangzik majd a dal Balatonlellén, de az este vendége Bari Laci lesz, akivel szintén van egy új dalom.

– Az Egy ölelés a világ a hűségről szól, amely hosszútávon meg tud menteni emberi kapcsolatokat abban az esetben is, ha végtelen idő telik el, és akkor is ha eltávolodunk egymástól — mondtad. Ez a gondolat nem csak a szerelemre vonatkozik.
– Vannak az életben erkölcsi, morális támpontok. Egy olyan értékrend, amely meghatároz, bárhol vagy is a világban. Ezek segítenek túlélni a fájó eseményeket. A szöveget Geszti Péter írta és számára is nagyon fontos a dal üzenete: legyen az házasság, barátság vagy más emberi kapcsolat, az idő gyakran megtépázza. De ha eldöntöttük, hogy kitartunk egymás mellett, az rengeteg nehézségen átsegít.

– Dívának neveznek téged. A dívákra felnéznek, példaképnek tekintik őket a nők. Hogyan éled meg mindezt legbelül?
– Nagyon megtisztelő titulus, bár nem gondolok magamra dívaként. A hétköznapokban társ, anya, háziasszony is vagyok, ugyanakkor szeretnék méltó maradni a díva-jelzőhöz. Igyekszem a dalaimmal és a fellépéseimmel olyan üzenetet közvetíteni, amely segít a nőknek, amelyet magukkal vihetnek a hétköznapokba és amelyből töltekezhetnek.

 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

– A Díva Show-ban a díva mozaikszóként működik.
– A D a drive, a belső hajtóerő. Az Í az inspiráció, a V a végzet, az A pedig az alkotóerő jelentéssel bír. Ez a négy fogalom végigvonul majd a balatonlellei koncerten is és remélem, hogy hatalmas energiákkal és bulival töltjük majd meg a színpadot.

– Vegyes érzésekkel telve éled meg a pályád közel 25 éves ívét?
– Kamaszkoromtól kezdődően a teljes női sorsomat láthatta a közönség. A karriernek magányos pillanatai és csillogással teli csúcspontjai is vannak. És hiába vesz körül egy fantasztikus zenekar, ezeket az érzéseket mégis egyedül kell átadnom. Erre pedig a koncert a legalkalmasabb formátum: a dalaimon keresztül szeretném megmutatni önmagam, a lelkem, az érzékenységem, és elérni, hogy feltöltődve térjen haza a közönség.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Zséda

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva