Kovács Erika | 2024.06.13. 16:00
30 borász és koncert a Rozé-, Rizling- és Jazznapokon
A Balaton-borrégió harminc borásza és harminc koncert várja a látogatókat a Rozé-, Rizling- és Jazznapokon Veszprémben, az Óváros téren július 17-21 között. Az eseményről a vármegyeszékhelyen, az Oliva étterem udvarán adtak hírt.

Porga Gyula polgármester, Mészáros Zoltán főszervező, étterem- és hoteltulajdonos és Zsandár Tamás fesztiváligazgató egyebek mellett elmondta, a Balaton-borrégió kitűnő borait lehet kóstolni az ingyenes rendezvényen,

így a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balatonfüred–csopaki, a Balaton-felvidéki, a Somlói és a Zalai borvidék nedűit,

melyeket, köztük saját lovasi borát is, Mészáros Zoltán kivételes hozzáértéssel bemutatott. Elhangzott, a borrégió zászlósbora az olaszrizling, mely nehezen viseli a felmelegedést, ezért egyre több gazda „előremenekül”, és szárazságot jól viselő fajtákat ültet.

Fotó: VeszprémFest hivatalos

 

Porga Gyula az Európa Kulturális Fővárosa-évad programsorozatát helyezte mondandója középpontjába, mely – mint mondta – sikerét a Rozé-, Rizling- és Jazznapoknak is köszönhette. Örömmel szólt arról is, hogy

az UNESCO Magyarországon egyedüliként Veszprémet a zene városának nyilvánította,

melyhez a júliusi rendezvény szintén jelentős mértékben hozzájárult. Mindemellett elhangzott még, hogy az említett napokon a jazz kiválóságai is fellépnek, és a szervezők nagy figyelmet szenteltek a fiatalokra és a nekik szóló programokra, továbbá számos újdonsággal is kirukkolnak majd.

Zsandár Tamás fesztiváligazgató (balra)
Fotó: Fülöp Ildikó

 

Az Óváros téren az említett időben kitűnő gasztronómiai kínálatból is lehet majd válogatni.

A rendezvény – amit átlagosan 20 ezer ember látogat – költségvetése mintegy 65 millió forintra tehető,

amit támogatóik finanszíroznak. A sajtótájékoztatón bemutatták, kínálták a kitűnő nedűket, illetve a világszerte trendi rozét és proseccót is.

 

 

Forrás: veol.hu

Nyitókép: VeszprémFeszt

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva