

Családok, munkahelyi közösségek, baráti társaságok, csoportok jelentkezését várják, akik szívesen megméretnék főzőtudományukat a profik vagy az amatőrök között. Nevezni kőrös-tiszai vagy dunai halászlé illetve vaddisznópörkölt kategóriában lehet.
A főzéshez a szervezők biztosítanak 5kg előkészített halat, vagy 5kg vaddisznóhúst. A főzéshez szükséges eszközökről, egyéb hozzávalókról a csapatoknak kell gondoskodniuk. Az elkészült ételeket neves szakemberekből álló zsűri bírálja el, a zsűri elnöke Széll Tamás, Michelin-csillagos magyar szakács.

Széll Tamás
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu
A házigazdák odafigyelnek arra, hogy a látogatók se maradjanak éhen: a csárdában kemencés ételek, vaslapon sült finomságok, pörkölt és halászlé is vásárolható.
A főzőverseny kísérőrendezvényeként idén is megtekinthetik a látogatók azt a kiállítást, mely a Best of Balaton Vadásztársaság és a Völgyhíd Vadásztársaság bőgési időszakban elejtett bikáinak valamennyi trófeáját felvonultatja.
Amit a főszereplőről tudni kell:
A „Balatoni hal” nevet a Balaton főmedréből és a meghatározott, egykori kiöntésterületen üzemelő tógazdaságokban termelt balatoni sudár ponty, a varászlói tükrös ponty, a fogassüllő és az ezekből előállított termékek viselhetik.
Rádpusztára a településsel átellenben található Balatonlelle-Irmapusztai tógazdaságból érkezik az alapanyag, melyet a balatonboglári Halker Kft. dolgoz fel és csomagol.
A főzőversenyre korlátozott számban még lehet jelentkezni a info@radpuszta.hu e-mail címen.
Rádpusztára tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!