OrgonaPont Balatonlellén
Helyszín Balatonlelle, Kossuth Lajos utca 81
Időpont
A Filharmónia Magyarország szervezésében augusztusban újra országjáró körútra indul az orgona, hogy csodás hangulatot varázsoljon a könnyed, nyáresti programok kedvelői számára. Most azonban nem rekordokat dönt, hanem duettezik a hangokkal, rézfúvósokkal, vonósokkal és a legváratlanabb hangszerpárosításokkal lepi meg a közönségét.

Az OrgonaPont idén 31 koncertet jelent az ország 23 városában köztük Balatonlellén is.

Az OrgonaPont olyan fantasztikus orgonaművészeket soroltat fel, mint Kovács Róbert, Somogyi-Tóth Dániel, Szamosi Szabolcs, Kovács Szilárd és Mészáros Zsolt Máté. A koncerteken színes hangszerpárosításokat hallhat a közönség: a Szent Efrém Férfikartól a Kodály Filharmonikusok Debrecen kamarazenekarán át Horgas Eszter fuvolaművészig jelennek meg fantasztikus előadók az orgonakoncerteken. Továbbá találkozhatnak a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekarával, akik célul tűzték ki a magyar kulturális és művészeti élet határokon átnyúló egységének megőrzését. A népzene is helyet kap a hangversenyeken, az orgonaművészek mellett többek között hallhatják a fantasztikus hangú Sebestyén Mártát, illetve Palya Bea hangversenyét.

Augusztus 17-én Tóka Ágoston (orgona) és Scheuring Kata (fuvola) játékával szórakoztatja a közönséget.

Műsor

  • Bach: E-dúr toccata BWV 566
  • Bach: e-moll szonáta BWV 1034
  • Ferroud: Trois pieces pour flute seule
  • Improvizáció: „Bridge-intermezzo”
  • Ibert: Piece pour flute seule
  • Járdányi: Sonatina

Jegyár: 2 900 Ft

 

Augusztus 24-én pedig Lantos István (orgona) és Vajda Júlia (szoprán) előadását hallhatják. A műsorvezető Kovács P. József lesz.

Jegyár: 2 900 Ft

Kedvezmény:

Diákok, nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Kiemelt kép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva